Zack Snyder’s Justice League劇透討論區4

1001 回覆
35 Like 4 Dislike
留個名
岩岩先訂左HBO GO來睇
我一次過係iPad睇
睇完感覺比17年版好太多
果陣記得17年版係戲院睇
本來睇完Zack 唔做導演後的消息都預左差
點知果陣睇完都完全頂唔順
尤其係當年勉強加所講嘅笑位同埋係咁加Batman力不從心的畫面,我覺得要顯示Batman年紀大唔係咁寫法
而且上一集先打完超人再打lex手下再打doomsday 都無咁差體力,簡直亂加亂寫寫衰佢
今次版本我覺得長但明白今次係Zack盡量想俾觀眾睇哂先整到咁長
如果當年係3-3.5小時Zack版我諗都會好睇好多
而且部份劇情都因為今次個長度解釋清楚返哂
Flash 同cyborg 果幾段當年點會咁cut法
Snyder cut 個網站好搞笑,有個位寫左Henry Cavill’s upper lip will not be CGI.
WB仲肯搵ben做bat man?
Do you bleed
點解會錯髮型
仲有好多頭髮
Joker又唔似會聽Darkseid支笛,佢追求混亂點會認同Darkseid個種獨裁
慳皮用返之前果啲

大隻過超人唔知幾多倍都話唔夠大份
有無睇過動/漫
單手捉起超人
我明佢意思
Thanos係虎背熊腰啲 darkseid係健美身形啲
不過算啦 呢世都唔知仲會唔會睇到darkseid 係電影出場
Darkseid 話要準備艦隊去地球變到好似「去大都搵我」咁
點解?
點解最後會講講下講打黑化超人
唔係好明,有冇清可以解釋下
本身New 52已經唔關原著事啦

你講個件係n52時間線
d lines差撚到嚇死人
hollywood 既director
Batman心理意志都去到變態既地步
Scarecrow Poison Ivy啲毒都對佢無效
Mind controls 呢啲都有抗性

不過主要都係睇劇情需要
https://youtu.be/4cG4BNJBXBU
N52直頭係巨人添
JLU都明顯大隻過SC版
唔洗明,純粹係fan service
其實真係可以用because i am batman 解釋晒

有一班人覺得batman 係套野唔夠屈機,作為fans 我覺得已經比2017版好好多已經夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞