Zack Snyder’s Justice League劇透討論區4

1001 回覆
35 Like 4 Dislike
咩料呀
咁你想睇漫畫改編既野係咪直接搵漫畫睇就算 唔期待得電影版?
好明顯係講緊想睇ZS present出嚟嘅版本
有人話laser對住塊面射就打完唔應該射角,但我覺得係超人係殺左zod之後保留佢唔殺人嘅表現黎。

當然Doomsday唔算係,佢只係喪屍zod死兩次
唔會
bvs就係大家都理解batman既焦慮
所以先接受唔到martha
個logic都唔make sense
聽人講係佢阿妹有原則唔肯要佢啲錢
所以falcon先同佢去銀行
尋晚睇完第一集f+ws真係feel唔到有幾神囉
不過都習慣佢成日表現到自己幾與別不同+眾人皆醉

另成日都見人講話唔拍左solo先拍合作群戲係失敗
其實m記都一樣出左內戰群戲先拍黑豹/蜘蛛俠solo啦
我覺得joss jl先係直接令dceu大失敗的原因
講真就算bvs,如果上映版係導演版咁無cut都已經通順返好多
至少交代返清楚兩條友比人設計去誤會對方
講到尾都係wb問題
So far我睇完falcon & ws都唔覺得有乜咁特別/值得吹奏 但佢竟然話套野高質 心諗咩事
咁咪仲on9
falcon去做人格擔保?定齋做show?
做埋人格擔保有正職都借唔到?
咁真係佢個妺咁有"骨氣"先有戲做
其實超人好似用激光打爆佢上半身d甲?
因為到佢比aquaman背刺果陣上半身基本上無曬甲裸裝咁滯
我都理解為係特登不殺
但問題係佢食咗大超咁多拳,
佢仲要表達打到澎澎聲,成個場震曬
拳聲連係高處蝙蝠俠都聽到
但佢竟然仲行得走得
steppenwolf耐打得太過份
Joss真係要屌佢老母

Time Travel救世咁epic竟然cut撚左換推車
wanda vision就真係相對disney一向求穩嘅routine嚟講算破格
F & WS咁撚普通
佢可以睇完一集話咩disney又邁向新高度
我真係黑人問號
睇真啲,原來最尾一邊放激光,一路用拳打,但都打佢唔死
https://www.youtube.com/watch?v=6dpJfaRL8pM
話哂係新神之一又要保持不殺嘅話,主動減弱力度淨係射爆甲同壓制steppenwolf其實好make sense

打到件事完左捉佢返冰堡困佢一世
打到澎澎聲,成個場震曬
拳聲連係高處蝙蝠俠都聽到
其實都好大力吓
我覺得用打zod嘅龍珠式爆樓發力,一拳打穿steppenqolf唔過份

而家連個地台都唔爆
岩岩睇完 好crazy
啱啱睇到超人復活
從另一個角度印證BVS前期batman諗法先係啱
呢個無人擋得住嘅超人1%為惡,呢個世界都仆得街
何況係呢個超人情感受老婆、老母牽動得咁緊要
偏偏學之前師兄話齋,batman得對爛鬼手套外全無防範
老電影唔記得第1,2集舊版真人超人係條女死左極度悲憤
然後回轉地球
個位超人真心勁,墮馬之後仲可以動到一隻手指,當時醫生己經話無人可以做到,同埋外道野大部分做親超人無論電影/電視唔係自殺就家破人亡
黑能到仆街
呢度個效果係差在無do you bleed呢句點睛之筆,
但個柒嘅程度自覺相差無幾
佢死左仲time travel到?
冇Cyborg,佢都復活唔到啦
超粒方個影評真係垃圾
雖然超人出黎sm 隻boss,但其實成team人事但miss一個都唔得
超人唔及時到場,連接唔到mother box
batman唔清小怪,ww 同水行就focus唔到去sw拖時間
flash唔充電唔reverse時間,地球爆撚左
相反2017果集,batman比小怪打柒
ww同水行一樣拖時間
最後超人出黎打柒boss 搶埋flash戲份
mother box睇落又危機感不足,所以先會有超人救世界既感覺
所以新版既故事係將個危機focus左落mother box同埋darkseid果到,而唔係狼果到,總算係補返危機感不足既問題
換轉Cyborg ,揮一揮手比佢中獎完美解決
不過咁樣佢無左條線
你留心睇唔係聲音咁簡單
係外牆己經出現埋衝擊波....
普通連續拳+紅雷射reloop X N
正常人應該爆晒耳摸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞