Zack Snyder’s Justice League劇透討論區4

1001 回覆
35 Like 4 Dislike
係 最後救世界都係鋼骨同barry
有番個組隊既概念
我而家細心睇先見到黑超人 nightmare有Hal Jordon條屍

Injustive套衫幾型 似大boss
同意某d影評 太多慢動作 太多服務fans場面
火星獵人扮Martha果幕完全無必要

但相信如果2017年比ZS完成3小時版 會係一部更好嘅作品
唔係Hal Jordon 係另一個外星GL
https://youtu.be/IgFqVm5tgBc

喂,仲咩轉晒態度嘅,唔係好清高嘅咩
今天看到最冷的笑話: 2021導剪版《正義聯盟》裡,閃電俠只用手指觸碰了一下,窗戶就碎掉了。 這是因為Windows不再支持Flash了。
其實好多音樂都好突兀
喺果個場景果個音樂係OK,但套戲入面太多哩種場景
切換好突然,冇連慣感覺,而且會突然出戲。

而且認同音超立方好多位都係長得黎冇意思
超人9叫幾分鐘,唱歌目送水行俠,水行俠不停除衫....不停解釋mother box
其中一場荒原狼匯報話搶到3個mother boxes 嘅其中一個....
心諗...一個咪一個囉...咩叫3個入面其中一個....
不過zack版幾好都無用啦,應該唔會再拍落去?
ZS版5條友攻入去要塞個陣都有互相cover,似返一條team
佢都仲係屌得好勁,講到除左cyborg個個角色嘅arc都塑造失敗咁
GL唔一定係Hal
淨係計Jl都有2個GL
係咪講緊ww首主題曲
大超開頭鳩嗌 水佬除衫落海 解釋老母盒都好撚有用喎
以前達叔係地球打輸咗漏低三個老母盒冇回收走吖嘛
狼叔背叛過達叔畀佢流放
佢感應到第一個老母盒嘅呼喚 自把自為嚟回收佢
急於想立功回歸 咪即刻見阿頭但淨係見得DeSaad 叫佢幫手落咀頭 跟住就繼續搵第二個 其實成件事好make sense
回收第二個之後見到達叔但佢唔buy仲要佢搞掂埋地球同找埋啲滅世數先好返嚟吖嘛

同埋呢個唔使顧忌上院線可以任zack發揮 咁自然就塞晒佢想同觀眾講嘅嘢 你要當你係第一次睇
當年bvs 一出場, 記得連登係話配樂好好丁
見過鬼佬comment

batman's jet has a better than all characters in Josstice League

it wants to fly
今次首野新架
佢踩ZS時 可以吹到falcon + WS好神
真係精神分裂

又有條傻鳩入嚟逐個負皮?
感覺上佢只係一個Marvel fans既角度黎講呢套Zack版JL有幾唔好 只要係Marvel既佢就讚到天上有地下無 係更加貼地現實 但JL就blah blah blah

套戲一定冇佢講到咁低value 聽完佢講既野真係笑下就算
套野淨係用左4個鐘同兩套戲撐起左個世界觀已經覺得好勁

Anyway 好想睇injustice
我意思佢可以再多d位show下
反而覺得steppenwolf太耐打
比超人打咁多拳,打極都無事,
搞到超人除咗用激光之外好似破唔到佢防咁
佢要寫一樣救到,冇記錯Superman 好似飛到時光倒流
但我想其他人多d發揮位
想睇咪自己去搵書睇
falcon & WS個post先好多人屌
寫到falcon財困是咪太on9
條9upper就話好寫實 暗示可能因為黑人借唔到錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞