Zack Snyder’s Justice League劇透討論區4

1001 回覆
35 Like 4 Dislike
marvel同dc明顯行兩套好唔一樣approach
marvel由個人到avengers合集
dc就由superman主線到返個人影集 每集會有唔同角色新出場似easteregg咁

ps 兩邊都鐘意睇 冇話邊個好邊個唔好 DC新鮮啲咁解
原來bat搵flash join team個段成條blackpink既mv片無左
其實想問下,點解超人咁撚勁
高其他人level咁多
岩岩睇完屌那星好撚好睇

中間有講本身超人係到個盒先唔著,同埋flash 跑番去
氪星人吸左黃太陽光, 就會出現各種超能力....
呢個版本的超人身上,仲有氪星寶典, 齊晒所有氪星生物基因

MOS 中就係ZOD 想用世界引擎改造地球, 再用超人身上基因,重造氪星
不過超人選擇為地球而戰

如果有續集,我都睇超人,去無人星球重造氪星
ZS自己忍痛割愛都cut到去3 hrs
其他人要cut做2 hrs應該都得
(結果應該都係支離破碎)
不過要補拍3/4 再cut走Flash救世呢D本身有嘅
真係腦裝屎先做得出 點可以唔屌
https://youtu.be/u97sb4DM05o
其實超人 個角色, 咁多年入面加左好多神話,宗教元素
一D 都唔老套
其實都幾誇張,勁過晒D神族
果時有神族
你唔見佢係俾宙斯電到變左戇鳩仔咩
然後爭d俾阿瑞斯手都砍甩埋
係,第一場以為係超人媽同Lois親情對話,點知原來係外星人,下左出聲
九成係lois
可能因為lois嘅死導致superman變成darkseid手下
所以flash先會話lois係關鍵

利申亂估
之後flash救世界個part都正
第一次睇個陣睇到起雞皮
係,第一場以為係超人媽同Lois親情對話,點知原來係外星人,勁似變態佬
https://www.youtube.com/watch?v=0M3pYCWgPhU
呢段knightmare都有啲深度
但係唔知點解硬係覺得有啲gay味
然後見到網上好多人盲屌4個鐘咁長
咁其實DC本身有無話語權
Gay 味就唔覺, 不過本身Batman 同 Joker兩個角色好好寫, 拍埋一齊點都有火花.
但咁死法係俾darkseid 殺喎,點解會怪Batman
咁可能都要睇下,頂唔順就skip,最想都係睇聯動嗰幾集姐
係lois啦
呢段ff對應番最後mera話aquaman俾人一嘢插死
ww又死咗
同joker話lois死得好痛好慘
如果2017出就好了
超人有交代叫 batman保護好佢愛人,但batman疏忽間接害死左lois, 再黎受anti life影響黑化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞