Router路由器 集中討論區(39) 新用家勿買煙條CPU Router

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
check錯野,應該高通
intel ax200/ ax201
但係冇天線塞喺機箱再隔道牆會唔會收得好差?
其實我400尺。應該都夠曬用 聽日去買先
唔玩功能linksys其實ok
見YouTube ax55u (ax56u低階版)iPhone 12都有800mbps dl
https://youtu.be/jSYcoN44vBw?t=189
linksys netgear 部wifi 6e 好柒貴
netgear raxe500 $600usd
linksys axe8400 $450/850/1200usd
floorplan 一定會好啲啦
咪同啱啱出 wifi 6一樣
出哂貴機先 起碼等到多啲電話 support 先換啦
https://www.linksys.com/us/wifi-6e/
Linksys 竟然追到叻雞同期出WiFi6E, 真係估佢唔到
AXE8400 個spec 仲要唔差 有5Gbps wan
硬件spec 好似好勁
但老實講 isp 果邊都追唔上呢個硬件規格
5Gbps wan 唔知要幾耐 先用得盡
同埋 6Ghz 頻係咪4x4 先做到8.4Gbps
支援嘅device 又會貴到癲
AXE8400差咗個好啲既 lan 定佢可以 lan wan 調轉 最快個 port 駁nas
應該唔得
5G wan + 4x 1G lan
好fail 支那石 ax86u 個方法仲好啦 有wan/lan 調轉
成本問題姐
你有幾多套nas 去到5Gbps 嘅port
分別唔太大啦
5gbps lan 有用過wan 啦
Wan 又要裝貴 plan
唔同用家 都唔同諗法嘅
1G wan 5G lan 咪又係會俾人屌
lm
新屋得300呎到 用緊500M 寛頻
個router諗住放廳,想係房(隔一幅牆)都收到wifi
想問買邊部好 budget 800內
Thanks 巴打,reset 完上到100Mbps ,想問下係2.4ghz黎講係咪已經好盡了
差唔多啦
巴打, 買左e9450 隔兩日就斷一次線...係咪router set錯野
斷線係點先成個ssid唔見咗 定係純粹斷咗但ssid喺度
純粹斷咗但ssid喺度 著紅燈, 重開就冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞