Router路由器 集中討論區(39) 新用家勿買煙條CPU Router

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
你幾大呀間屋?
3房就加多隻啦唔洗諗

d 房ok,係廚房差d
再加多隻唔知擺邊好
asus新出嗰router幾時先出?已經hand hand底
部ac68u插咗2條lan之後wifi會得返100Mb
一唔插lan wifi就上得返3xx Mb
係我問題定機問題
依幾日搵過#1 推介既AC66U B1 同AC59U 都冇晒貨,有鋪直程話停左產

想問有冇差唔到價 600-700 既推介
同求
700價位既ac router asus 冇的話就得返linksys 有
mr6350 / ea7500s
早幾日我先喺黃金買左部ac66u b1,$710,不過好似都就快冇貨,你順路可以睇下。地址:黃金商場33號鋪,領宙科技…

Btw,我第一次用asus router,但唔知點解upload長期都只有1Mbps左右,無特別set個啲setting,reset完都係咁,有冇人可以解答到我
依間今日有問過,冇晒貨了
ax68u?
用緊dlink x1560
收得好廢加上屋企長期都有8-9部機連wifi 有無其他好推介 價錢不是問題 只想好好穩定上網打機
如果連舖頭都無貨賣我諗都有排先換到比你
求大神指教

1. Netgear Orbi RBK20 vs Netgear MK62 邊隻好啲?

2. 如果買左 Orbi RBK20, 遲啲再upgrade 加多隻netgear mesh wifi (e.g. orbi RBK50 or RBK 852), 個 mesh wifi可唔可以連埋一齊㗎?
ax68u 幾時先出
加50得 852 唔得
Netgear wifi 5/6 唔相通
R7000 HKBNbb1000
想跟第一頁改個WiFi setting較快啲
但去到security question度完全唔記得
請問巴絲可以去邊度reset

睇人拆機見四支天線打直嗰陣係向上指,最好唔好打橫啦
我都等緊
用緊MX4050
有無人知點解有時用用下會無啦啦上唔到網一分鐘左右
之後又上得返
上唔到個陣會變紅色部機
用緊ac86u 兩年半
屋企開始好多device連wifi (燈, dyson風扇, sony tv +soundbar, nowe盒子, appletv, iphone幾部, laptop, ipad, speaker)
轉部ax係唔係會好多?
有冇咩model推介?
想買家用1000mb光纖
其實係咪ax 1800夠用?
1800 都有574+ 1201
Ax3000嘅574+ 2402係咪用唔着?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞