Router路由器 集中討論區(39) 新用家勿買煙條CPU Router

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
你有2部定咩?
以我了解 個easy mesh 會佔用5G 去做mesh
所以得2.4G 放出嚟
單部 就停用mesh 就可以set 2個SSID
揾到ea7300 同e7350 同mr7350
揾唔到ea7350 嘅資料
有兩部呀 可能我理解錯 個mesh唔係會用晒2.4 同5ghz去mesh架咩? 而家遠啲嘅位置佢就會跳去2.4ghz 但其實都唔係慢 只係等嘅過程會上唔到網
同埋有啲位會2.4同5ghz兩面跳嚟跳去 咁就完全上唔到網
剛剛淘寶見linksys mr9600 平成700蚊,淘寶買linksys 有咩分別同行
sor 應該係mr7350總之係可以做mesh 4個lan口就係
easy mesh 太新 我要研究下先
不過據你咁講 都幾廢下
velop 唔會咁跳嚟跳去
同埋同node 2.4 5G 切換係唔會斷 / 唔明顯
換node 好快就recover
會唔會係擺位/設定有d 問題
介唔介意分享下 e9350個setting page
因為我相信同velop 有d唔同
band steering 果d 係咪禁錯左
你個問題似 bridge mode 多過用緊mesh
做到400幾$啦咩?
我記得最平都699

剩係得咁多嘢

一用mesh就唔洗搞
淘寶見linksys mr9600 平成700蚊,淘寶買linksys 有咩分別同行
淘寶就直接買大陸牌啦

咁難搞
揾日得閒 查下 user guide 先
依家答你唔到
咁快就有easy mesh 受害者
屋企就嚟開戰
淨開一部 得唔得?
有冇bridge / AP mode 揀唔用mesh 的話
可以剩開一部呀 但係一部就好多位收得好差 得返1格咁樣
想問下asus ax55好唔好
自膠
呢隻算係最抵用mesh + 4lan ports
其實美帝牙石係咪一樣奶共
“6. Can I add a USB drive to the USB port on the router?

No. The USB port is currently reserved for future use.”

我仲等緊佢
e9450幾時先入得手
用緊netgear R6400v2
有個問題就係佢3個wan port,得1個可以上到1000Mbps,其他得100,wifi個邊正正常常
我睇spec佢話可以上到1000既,google完都有唔少人有呢個問題,有部份人downgrade返firmware就得,不過唔係我

有無巴打知道點解決
美帝牙石
買左mr7350 佢沒分開2.4 同5。入去睇router setting 先見到追2.4 黎用。速度得100 mb. 請問 係唔係要開番曬2.4 同5 出黎 再連過先得?
好後悔冇做清楚功課就上咗easy mesh仲要一買 買咗兩隻e9450 我勸喻大家觀望下先好上
唔好好似我咁俾屋企人日屌夜屌
師兄 情況好相似。我mr7350
暫時過咗兩三都無斷過

setting改動如下
1. 地區轉usa
2. channel由自動改做定死一個
3. 關咗自動更新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞