Router路由器 集中討論區(39) 新用家勿買煙條CPU Router

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
右下角開 CA
請問咩叫CA?
各位師兄好,

想向各位請教,我用網上行1000Mb, 如果將Modem直駁落電腦,上下載測試可以去到900幾Mb, 但係當駁左RAX20, 上載率都可以大致相同,但下載就跌到2-300 Mb, 請問這情況是否合理?跪求各位師兄意見,謝謝你
MX4050 好睇過 ax3000
早知唔買牙石
拉線爽好多,長用一定要拉線
有拉線咪買多隻用線連接,無拉到咪用無線
叻雞rbk352 好似要2k up, linksys 買兩部mr7350 仲抵過佢 仲要多啲lan port
thanks bro
冇線速度差幾多
定係擺房門口出面會好d

點解我無得set 死80Mhz?
部mx4200 無啦啦將廳d裝置變晒2.4G
咩料
唔合理 不過都冇咩好做
試下reset 再setup過
要證明淨係 dl link 有問題係好難
上代理都唔知會唔會換
因為你upload 900幾 已經proof左 你行到1000mbps
外觀嚟講 牙石係冇咁新潮
但係功能搭救
linksys 自動= 最大bandwidth
Linksys e9450 係咪都無vpn?
睇過e8450無vpn的。
由睇 netgear rax20 到asus ax56u 再到 e8450 加e9450.

都唔知買邊部好。
auto 就ok, set 死會反而有啲舊裝置會連唔到
想問巴打們
小薯新買左隻Mx4200
家用緊 100mb
用linksys 個app測速正常(行到9x)
但用部iPhone X run speed test 就得一半
係咪有地方set錯左?
定因為本身iPhone X唔支援WIFI6所以咁?
rbk352 個粒pro 810 cpu 快過mx4200粒1.4 4core

mr7350 個粒u pro 400/600仲要超上1.2Ghz 賣出街

抵還抵 價錢上都反映左硬件係有分別
想問問$1000budget以下係咪rax20最好
依加好似買緊$800左右
謝謝師兄回覆,在重新設置後,問題已經解決!
我是用家,家中有超過20個設備而運作暢順,以呢個價錢真係冇說話好講😅
村屋霸王netgear 咩model 好
想問係reset router 就解決左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞