Router路由器 集中討論區(39) 新用家勿買煙條CPU Router

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
其實點為之易斷?
7350 miv 56u mic。依樣linksys 已經好過asus。
asus 最近表現太差 買唔落手
除咗呢樣同asus奶共之外,大家都ax1800
fw/配套asus完勝喎
miv=Vietnam?
sosad][/member]
miv係Vietnam
我想問:
ax3000 是否冇得80mhz & 160 mhz 同時啟用,
因為我部電腦支援160mhz, 但其他野唔支援
手機玩LOL 成日reconnect
其實同價位 同一速度 asus係贏晒
諗唔到理由買linksys netgear

除左買mesh 之外
ax3000支援 160mhz
唔算抵 不過佢粒u 又幾吸引
2千頭依個價位買2天線mesh 又over左少少
2千尾買到mx4200 4天線效果更佳

睇筆直做人啦 範圍唔太大 2房單位rbk352 出黎效果唔差過mx4200嫁
用落mr7350收得好好多
但如果Client只可以用80MHz?
雙天線應該一樣
除非你玩mesh
其實唔係話吹奏既,只係抵制MIC 姐
揀160MHz support 既channel, 然後揀auto channel width 就可以
用緊7350 個apps 白痴都識set up ,400尺 1000m 光纖正正常常部iphone xr testspeed出 5,600mb ,都唔知叫好定唔好
Mr7350+ iphone12出到840mb
以前爬過依個Post既文, 依家再睇過, 個思路都唔係幾知應該點
我預期21年年尾會入住新屋, 想新買一set野, 上網上得好啲
見到依度有巴打係用兩部Router, 有d就用mesh, 唔知邊款比較好
請問會唔會直接貼Floor plan會易d解答到我  (外國巴 新屋會係兩層)
唔該定先
仲有fw asus
asus broadcom cpu> mtk
而且仲係新型號嘅bcm
以前用過mtk 嘅電話,伏到hihi,依家唔會再買任何內含mtk 嘅product
mtk router都叫pass嘅,好過intel
mr7350 唔係高通u咩
https://www.msi.com/PC-Component/MSI-HERALD-AX-INTEL-AX200NGW-WI-FI%206

近排想搬部檯機去一個同router隔道牆嘅位
又想有埋 Bluetooth用嚟連手掣
MSI wifi 6 card買唔買得過?
定係有更好嘅介紹?
Thx
應該你啱,wikidevi冇mr7350,見e7350都係ax1800,以為一樣spec
https://wikidevi.wi-cat.ru/Linksys_E7350
btw高通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞