Router路由器 集中討論區(39) 新用家勿買煙條CPU Router

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
要3頻好似冇傳統款
季尾應該有
巴打諗住掉幾多錢upgrade
唔知6E router開咩價
預1000左右唔知買唔買到
肯定唔得
ces 發佈果d around 3000
平價版可能要出年
黎緊應該會試下LINKSYS隻MX4200打橫放睇下咩效果先
要擔心散熱
其他都冇問題
昆水電競款係三頻
asus ax11000果d?
仲有rax200 ax92u

e5600 made in Vietnam
有冇人用過Linksys vlop, 想reset但舊野長著藍燈,禁實reset掣幾耐都冇用
2部都係咁?
我果部試過reset 係正常
會慢慢轉燈
淨係一部,禁實幾十秒都唔會reset, keep住長藍燈(之前set過最近想reset) , 而家reset唔到
試多幾次都唔得 唯有返代理
敢嘅話就拆蓋 禁入面粒制
研究左一陣,都唔知E8450, MR7350定RAX20好啲
入唔入到web ui software factory reset?
唔得的話拎返代理啦,禁制應該壞左
買咗隻E9450返嚟,功能上無乜問題
但唔知點解每日都會斷一兩次線(維持3-4秒左右),連上去router個ip都冇反應

今日終於喺斷線嗰陣望到個router盞燈,直頭好似reboot咁 全部燈同時眨 然後着一下橙燈再長着藍燈恢復正常

諗住聽日扮工時間打去客服問吓咩事 勸各位想買嘅巴打睇定啲先
velop我試過打橫打直放都無明顯分別,你唔係用個頭頂對住就無問題。我試過頭頂個方向係有少少變弱。
可能係我嗰隻router有問題,我睇吓問吓客服/拎上去整吓會唔會有改善
用緊ac, 多唔多人等緊wifi6e router?

成日心動想轉用wifi6
實試:剛剛買咗linksys AX 4200 做mesh, 副機放客房,但係主人房閂左房門都係收WiFi 收很好弱
而且會時不時斷線
有無人用Wavlink Halo Pro
屋企個Extender set極都set唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞