Router路由器 集中討論區(39) 新用家勿買煙條CPU Router

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
我覺得係fw有事都係嗰句 試下reset
個個吹奏e9450,但見到呢度即時唔敢買
wifi5嘅mtk u ok的 eg性價比首選u 7621
openwrt有benchmark mtk同bcm高階都五五開
同埋最緊要mtk超級慳電涼爽平bcm可以上到九十幾度
不過依家就鳩通啦mtk wifi6機都無

mtk電話要用到top model咩天機1000個啲先掂 低端係伏 同埋用得都支那牌子
每隻router都有各種奇奇怪怪嘅bug
屋企有幾層 想問邊隻ROUTER 可以樓上樓下都收到
用緊個隻上天台既話只可以係樓梯口收到
呢到無人用pc router有幾位玩開diy巴打可能熟啲或者過epc問
學翻牆就youtube都大把教學 好多成條playlist由基礎網絡知識教起 覺得自己有啲概念咪直接上支那啲forum學野
我輕度用家,tplink 都無問題
但大陸野,想換左佢
tplink係重度bug上唔到網全家開你波
我係即開即用果隻 業主留底
所以幾年黎長開未restart過
而家想換
有冇巴打幫到手
rax20 好似可以
自己研究下
乜乜link必伏是常識吧
有冇巴打知邊到仲有rax120, 到到都無貨
買左兩個MR9600, 一個擺廳一個擺房, set左wired mesh wifi, 但有時入房收得兩格,CHECK 返仲係連緊廳, 將部手機擺埋係房個ROUTER 上面都唔識轉過去, 重開手機wifi都係連去廳, 有無人知點解救
換左隻e9450先發現個usb port係做唔到file sharing
MR7350
$8xx
樓上都有幾多巴打推薦
暫時係未support到
可能要等佢fw更新
其實依加係咪冇人買 wifi 5既router?
個port目前0作用
想問下 HKBN 4XX呎
用緊1000M 寬頻
router放廳 想係房都收到wifi
唔用強國link
900budget內有咩選擇/推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞