Router路由器 集中討論區(39) 新用家勿買煙條CPU Router

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
e9450 有冇得set vpn
mr9600 有咩問題,
點解話唔推薦?
巴打弱弱一問,e9450可唔可以打橫擺?
想問下邊到買,咁平
想買AX56U 水貨
有冇邊間黃店信得過?
唔得嘅意思係咩
旺電
即係會唔會令到天線發射差左
4x4 80MHz嘅理論速度係1201Mbps
實際有500左右都算係咁

要係4×4 80MHz 或者 2×2 160MHz
先有2402Mbps理論值
而實際值我自己係950Mbps
建議
ax最重要嘅Update係OFDMA

原理大概係 以前每部電話 要霸一架巴士
而家一架巴士 可以同時坐幾部電話

所以就會令塞車問題有改善
咩電話先
唔該巴打先,其實ofdma係咪同mimo差唔多既野?另外本身ping個問題其實係咪好關有無ofdma事?
無 基本野連USB 功能都廢廢地
下面呢個係OFDMA

MU-MIMO就係:

兩者都可以避免多裝置衝突

有都有嘅 我用AX打rainbow好少爆ping
用AC就閪曬
要三千五
MR7350 vs e8450 點睇, 價錢差唔多但點解會多人推MR7350?
感謝!
因為規格係mr7350 勁啲
係咩我見coverage 同速度都係e8450 高啲
高通u 真mesh vs
mtk u easy mesh
信心問題
我係英國 地下果層擺左隻ac68u 但係房 姐係一樓收得好差
兩千零蚊有咩mesh WiFi介紹
定係買多隻ac86u做aimesh?
Linksys MX5300 or MX4200強啲?
各位巴打有嘢想請教下

小弟用緊mx4050,屋企router位置如下圖,之前屋企部ps4一直都係擺喺櫃入邊,咁個訊號ps4 check到得60-70%,但未試過斷線。然後上個禮拜買咗ps5,佢訊號維持都有90%以上,但每晚online玩都有一兩次斷線,如果我買多個4050係個櫃入邊會唔會好啲?定係本身係個櫃入邊點都係差啲
想問一下係咪ax一定快過ac?
有冇啲三四百蚊的可以行盡hkbn嗰1000M?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞