Router路由器 集中討論區(39) 新用家勿買煙條CPU Router

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
講埋先 300尺左右 唔多牆
lan 就得
wifi 至少掉低1000蚊先啦
不過都冇保證
mesh放PS5旁,行無線再加mesh會差過唔加,除非PS5本身有問題。
請問200mb 有咩router 推薦
同問
除咗AX86 仲有邊隻router support Link Aggregation +2.5G Lan Port?
睇返#1 揀ac router 都夠
E7450
因為我覺得係個櫃入邊所以佢先收得差,如果係mesh出條lan線呢?會唔會好啲
岩岩睇緊Linksys E5600
唔知呢款又得唔得呢
但係ac router黎啵入ax喇
如果你個MESH位置好過你部PS5, 咁你PS5 LAN線連係會咗。
但如果只係放隔離,咁一樣係無咩幫助。
你要好咗就直接拉LAN線入房。
ax56u 定ax3000好
請問想換modem有冇推介? 而家隻modem係支為 好想換過隻
好似都幾貴
不如裝vpn算
利申:唔識modem嘢
買左個Linksys E9450 成屋都基本cover 到, 但到廚房就得一格,個心唔係好舒服, 好無試下reset 左個setting 佢改個國家做美國, 聽講咁個wifi 功率會勁d, 偏偏個setting 又偏偏好似得岩岩新裝有得簡國家? 有無清可以解答下我
美國功率係勁啲,可以試吓轉
咁咪reset 再揀過
500尺屋想行mesh 喺房打機,用邊隻好?
用pad / desktop 入setting有得轉

依到?
我改完好似無咩分別
話說我都用緊e9450
發覺夜晚12-2左右會斷一次
會唔會係setting問題?

DHCP server係咪正常要enable?
channel係咪set死一個唔好揀auto?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞