Router路由器 集中討論區(39) 新用家勿買煙條CPU Router

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
有冇D平平地4G ROUTER推介
想問吓,華碩都變咗中國公司了,新Post係咪要轉推D-Link、NetGear呢啲Brand 
呢2個一直都有推㗎啵
我意思係,會唔會收番埋牙石 
已經屌緊
提下大家 反制下奶共牙石
想問問MESH WIFI
$2000-$2500左右價位係唔係NETGEAR既RBK50最抵玩
抑或有其他推薦
直接加啲兩隻Linksys 4050啦
mx 4200啦
真mesh 都係netgear 同 linksys 嘅對決
點解TP LINK免問呀?
想問下ac86u vs ax3000, 全屋得1部電話有wifi 6, 其實係咪買番86u會好D?
價錢差少少, 諗緊有冇需要上ax, 86u ac快ax3000成倍
支那牌子
2年貨仔既ac68u
開始有Wi-Fi 會唔得 要開閂Wi-Fi 重新connect先上到網
諗緊買多雙行mesh定換Wi-Fi 6 router好
打算加返個備註 牙石已投共
但叻雞同d link又麻麻地
支那野駛乜討論
E9452係咪伏?
7百幾呎,應該mx4200 x 2 or rbk752就夠?
本身用緊ac58u
哩半年都wfh 要remote番公司做嘢,
但屋企個細路一上zoom堂,我就lag到hihi (已經佢用2.4 g 我用5g)
有冇人有同樣情況?
諗緊換個好啲嘅router解唔解決到個問題
加上本身垃圾(software&hw)
冇得幾個係用得過
垃雞

下次加返呢幾句, 垃雞MESH
係無得分開 2.4g同5g wifi訊號

如用wired backhaul
最勁最快果個5g頻道(ch.13X以上)都唔會解放到出黎用

唔好再比未買既人中伏啦
係一個字平嚕 呃左唔少人
真mesh=linksys
垃雞MESH真係搞笑用

上面果2點求其買隻AC ROUTER都做到
甚至連垃雞自己D普通ROUTER都做到

反而賣到貴一貴既ORBI做唔到
仲要賣左幾年, 死都唔肯加返落去
agger
要平真係D-link好過
起碼台灣嘢,又實用好多
我又補多腳,垃雞啲mesh一套返來已分咗主機同副機,主機瓜咗成套買過。
點同Linksys可以隨意轉又可以按需要一隻一隻加。
淨係分親子機都gg喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞