買電視機 / 換電視機 集中討論區 (26)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
80T光D架,直下式背光一定光D
但多兩千蚊..我用緊幾舊水淘寶soundbar ja
咁你入55Q70T啦,都已經不錯了
但聽你咁講又想買q80t
屌你咩
如果用番我個cheap sound bar 用唔用到q-symphony 功能
上左去price.com 睇過, 行貨計,我見43TU7000 最平都要3730$. 但43TU8000見好多間都4000-4100包送貨(如果PRICE.COM 個價係真既話)

(eg,好似"家電駅 (觀塘)",黃金電業網, 萬曜電業,富泰電業,Wing Kwong (1st) Electrical Appliances,NEW FUEL LIMITED)<<<呢堆鋪, 巴打有冇1-2間有聽過?
你推介個2間好似要4500$, 上邊個堆冇巴打聽過既話打算係"家電駅 (觀塘)"買, 4030$ 包送貨好似最抵, 同埋評分都幾高
我都想買43tu8000,想知呢間$4030有冇伏
另外想知如果水貨盛澤影音,會唔會改完機先送畀我?
講錯咗,應該係轉區,冇嘢了,轉區可以自己轉
有無人知 sony 9000H定LG nanocell 86好
見兩部都行4k 120hz
睇落LG黑位黑啲
然後今日去睇,個sales播條彈字幕片段
sony 9000H個畫面彈下彈下
反而LG nanocell 86 就好順
好苦惱
又有人話LG易壞

有無人有用緊可以分享下
感覺鋪頭tune 色會tune到某牌子 特別好,最好去多幾間鋪試機。
見到水貨機平一半
如果唔care保養嘅話,有冇伏?
賭運氣 睇下過唔過到頭10日 跟住之後一年唔壞當贏
其實點解冇左畫中畫
我覺得好有用既功能 點解會消失左
我都驚係
俾貴啲唔緊要
最緊要均真
我係到諗水貨都3350$, 咁不如4030$買行貨
巴打都諗住買呢間?
以前大牛龜好常見
但而家又冇咗
No
建議都係搵Avoutlet,compumark,HD life購買
盛澤會係你試完機後先幫你轉區
轉區你要有紅外線功能Android電話+專用app,你想自己淘電視?有事冇人幫到你
1000% Sony X9000H

LG Nanocell 黑位垃圾,Sales特登調暗佢令你覺得黑D

唔需要苦惱,買電視最緊要堅持自己想要既

仲有Sony畫面疾係因為sales關左motionflow功能,而LG順係因為開左以上功能

LG除左OLED,其他狗也不屌,IPS Panel 漏光嚴重,local dimming又做得差

LG Nanocell 黑畫面

Sony X9000H 黑畫面

https://www.youtube.com/watch?v=AxbkoXtVkpg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞