買電視機 / 換電視機 集中討論區 (26)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
Demon應該夠玩 虛擬3D
想問問55Q70T 水貨係唔係防反光玻璃??
我都唔知點解近排行貨43"電視加了價

如果大舖有貨但價錢同8500差唔多,係咪買8500好過?當然啦, TU8500顯示顏色更多更豐富

細鋪SAMSUNG 43TU8500要$4690
未入啊,仲等緊裝修,都係睇到你地講話q80r畫質正d,同埋上網見到抗反光filter實用,所以先想轉。

不過其實比起q80t都貴左6k,都諗緊值唔值得

另外q95t好似無75吋
水貨行貨Q70T都冇防反光玻璃

水貨Q80T都冇防反光玻璃, 行貨Q80T就唔知, 外國Q80T係有防反光玻璃
你要75" 電視?

75Q80R 水貨要$25700

75Q80T 水貨要$18000

Q95T最大65"

Q80T畫面唔會輸好多, 但有eARC方便好多, 又可以用Q-SYMPHONY, 又平D, 缺點係冇左寬廣視角FILM同防反光面板
雖然平好多, 但GOOGLE睇,好似好多人SAMSUNG 好易壞
Samsung 43TU8000 水貨, 盛澤都有 $3350
如果怕壞就買行貨, 有足3年保養, 不過就唔係蔗渣價, 麻煩比多1倍錢去買行貨

多人用自然壞既機率就會高
影像處理嚟講,即係X9000F/G比X9000H更強勁?
YES
其實幾反智,明明同一級嘅model,影像會比前兩年嘅差
日本人MARKETING係咁, 55X9000H比左最新HDMI 2.1你, 自然要閹D野, 除左影像處理器外, 仲閹埋個最多人買既49", 留番49"比X9500H, 如果唔係X9500H仲洗賣

上年係有49X9000G, 55"旗艦就有55X9500G, 特登唔出49X9500G
Panasonic, 係咪除左冇airplay2 外, 其他功能同samsung/sony 差唔多?
LG CX48
最平幾錢
係APP少D, 其他分別不大, 係旗艦型號都用IPS PANEL比較卻步, 不過比同級平, 保養又比其他牌子長, 顏色自然, 唔追求SPEC係幾抵用.

美國冇PANASONIC, 所以都唔係好知深入表現係點

我以前都係用PANASONIC, 用左9年先壞
細鋪$13790冇贈品

LG CX48沒有水貨, 55"先有水貨($12580)
上左各大forum 睇d人講耐用度同埋售後服務,好似 Panasonic>sony>LG
我諗係因為Panasonic相比LG/SONY, 少人買D
THX
心動緊入唔入
我入手OLED第一日已經後悔
後悔太遲買
而家已經睇唔返其他screen
Panasonic個保用期限都幾岩我, 就算5年後壞左, 都冇所謂, 又可以追下新功能, 屋企個部電視都係打算Panasonic/SONY 2選1
原本用個2部都係LG, 都係用左10-15, 呢家都仲用到,但有時睇睇下會畫面花晒起晒格唔識郁, 可能搵整電視師傅來會整到
你用在排有冇咩覺得唔同
唔怕燒印既話各方面都好完美

現階段係貴同埋怕燒印
除左人生更美好左之外都冇乜唔同
都係既

係咪主要比個純黑吸引到, 定係因為立體感? 定係其他原因?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞