買電視機 / 換電視機 集中討論區 (26)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
SONY 49X9500H
LG 49 NANO86CNA
LG 48 OLED48CXPCA

呢3部相比 邊部好啲
SONY 49X9500H - 雜食打機, 睇電視台, 財經台, 波台, NETFLIX, YOUTUBE, 其他串流, BLURAY

LG 48 OLED48CXPCA - 少量打機, 唔睇電視台, 唔睇財經台, 唔睇波台, 睇NETFLIX, 睇YOUTUBE, 睇其他串流, 睇BLURAY

LG 49 NANO86CNA - 垃圾

個人推薦SONY 49X9500H
Ok 咁就買sony
唔該巴打
你挑戰我既記憶力~

你係LG CX48電腦MON撚? 你夠位其實可以既, 我又唔知你達詳細空間尺吋
Breaking Bad係35mm菲林 2K 即1080P 原生master
後期轉用4K Remaster 即係插值
好多UHD Blu-ray 之所以唔清多noise就係因為原生2K Master 插值4K Remaster
想換電視 55吋左右 想買QLED/OLED
想問下最抵玩又做到入門級Dolby Atmos效果既有無推薦 (想問係咪一定要加SOUND BAR,獨立一部電視唔可以自己做到?)
我見SAMSUNG個咩q-symphony 好似好勁咁?
另外係咪都建議SAMSUNG/LG買水貨抵啲
唔好意思,唔係好識呢啲,可能啲問題有啲低能
唔會低能, 大家交流下姐~

Dolby Atmos獨立一部電視唔可以自己做到, 就算佢話做到你都聽唔出

最抵玩又做到入門級Dolby Atmos效果既:
SAMSUNG 55Q80T 水貨 ($6700)
SAMSUNG HW-Q70T 行貨 ($4300) + 無線後環繞喇叭SWA-9000S ($1000)

以上組合可以用到Q-SYMPHONY, 出到5.1.2 Dolby Atmos效果
咪睇黎玩下囉~$2000
唔該晒巴打
我本身都睇中SAMSUNG 55Q80T,不過見行貨成14000蚊真係貴左少少
見水貨平咁多係好心動不過自己電器野好少買水貨
個心態係咪應該就算真係唔好彩壞左,行貨個價都夠買兩部水貨啦
另外推薦去盛澤影音買?
samsung q80r vs LG cx 點揀好
對, 水貨係行貨4折, 買2部水貨都唔夠1部行貨貴, 盛澤幫你轉完區後系統同行貨完全一樣, 唔會有大陸APP. 推薦盛澤影音買, 服務好.

SOUNDBAR推薦係AV LIFE買, 佢連埋後置買好似可以平D, 記得問現金價
屌你, 你應該買JBL BAR 9.1, 用Dolby Atmos D環繞聲圍撚住成個人播NETFLIX, JJ前面地下放SUBWOOFER變J震
SAMSUNG Q80R - 雜食打機, 睇電視台, 財經台, 波台, NETFLIX, YOUTUBE, 其他串流, BLURAY

LG CX - 少量打機, 唔睇電視台, 唔睇財經台, 唔睇波台, 睇NETFLIX, 睇YOUTUBE, 睇其他串流, 睇BLURAY
唔該晒
我諗都決定好點買了
不過應該唔買後置住,好似無電源位俾後置用
我個度 背住兩隻大窗 睇下邊部背光睇會好d
感謝
lg cx 夠哂玩.
打算入手三叔部TU8000, 有咩鋪頭推薦
差唔多平500$ WO
avoutlet, compumark, hdlife
咁你自己決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞