買電視機 / 換電視機 集中討論區 (26)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
唔記得問Q80T
有冇apple tv app?
65吋搬入房好快盲
當然有
你房可以放幾大尺寸, 我認真問

先買部細尺寸既放廳用住先, 日後出新款電視時再將部細機搬入房用.
唔較warm2真係睇到好攰
需唔需要買多部細既放房用?
有部32吋多左
原本廳果部入左房?
擺左喺露台
我想問有冇q70t ps5 setting ge youtube?
依幾日睇左youtube大致上知要點搞 但驚set錯野
問下佢地知唔知點解最近多左生意 70T/80T
多謝巴打支持~

除夕快樂~
我房唔裝電視呀,所以無辦法焗住蝕
其他房呢?

廁所
冇追post,屎忽痕留個言
樓主好好 咁熱心答人問題
巴打除夕快樂吖
咁快除夕快樂

祝你每日快樂
55q50t 應該用咩soundbar好?hw-q70t?定用其他牌子?
唔駛後置
55Q50T?? 沒有此機款

如果冇追求高清格式播放的話,55Q70T電視可以HW-
Q60T Soundbar (行貨$2XXX),可另購後置

如果要追求高清格式播放的話,55Q70T電視可以HW-
Q70T Soundbar (行貨$4300),可另購後置

如果要求音質比HW-Q70T更好的話,55Q70T電視可以HW-
Q900T Soundbar (行貨$7580),可另購後置

如果要求9.1.4聲道全環繞有後置喇叭有齊4個天空反射聲道話,55Q70T電視可以HW-Q950T Soundbar(行貨$10600)

另外如果想用Q-Symphony功能,即是電視與Soundbar共同發聲,增加包圍感的話,電視需要係55Q80T或以上,而以上4款Soundbar都可以支援Q-Symphony功能。

如果budget有限,又唔夠位放Subwooofer,可以買Denon DHT-S216,行貨賣$2100

不過同牌子電視夾番同牌子Soundbar兼容性係比較好
sor 55Q80T先啱 唔該巴打
我都冇呢個問題, 一買返黎就update最新software
想買部靚d嘅55吋電視,本身諗住sony oled,但真係好怕燒印。
所以依家考慮samsung系列。但追完post先發覺原來水貨平好多。
本身諗住Q95T,點知完本冇水貨。
我應該考慮水貨Q80T 定Q700T好呢?
主要睇netflix同玩ps5。追求畫質的
平平地SAMSUNG 55Q80T啦~
如果唔係成日睇電視台, 打機唔係打同一隻GAME太耐既話, OLED係一個幾好既選擇
想confirm 係無事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞