買電視機 / 換電視機 集中討論區 (26)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
我將會買65Q70T
隻sub有5個level 睇台聽歌我效3
睇戲開高volume (18-20左右) 隻sub淨係開1/2
開太大 門口天花燈都震到出聲
個單元成十吋 冇隔音真係幾應聲下
你要電視用緊果陣上下調高度?
如果下面單位係仇人佢就GG
玩左一星期係咪好撚正呢?
我唔想俾人拍門
係呀 不過仲裝修
唔記得問埋 soundbar 係咸片生活買最好?有冇邊間有得試? 同埋水貨定行貨好
Q950T要成皮
都係玩左4-5日渣
真係幾正 睇戲一定正過冇全景聲嘅戲院 抵玩
尋晚開嚟睇全民造星 食到5.1
屋企睇緊10年前42"舊野,近排臣臣地想換新
原本睇啱55" A9G,睇左d資料,又怕OLED有烘燒問題
rtings好似有同LG比較,入門級都嬴佢,再睇下QLED好似正dd仔
唔知換LG好定samsung,求下意見
SAMSUNG HW-Q70T 行貨大約$4300, 無線後環繞喇叭SWA-9000S大約$900到, AVLIFE一齊買現金價可能會再平, SOUDNBAR+後置喇叭就可以組成入門5.1.2 Dolby Atmos組合

SAMSUNG 65Q80T電視配合SAMSUNG HW-Q70T SOUNDBAR可以啟用埋Q-SYMPHONY, 即係電視同SOUNDBAR一同發聲, 增強包圍感

AVLIFE可能有得試
https://youtu.be/_OMHZr_2imk

當然HW-Q70T SOUNDBAR只係中階SOUNDBAR, 更強大既有HW-Q900T, HW-Q950T, 睇你BUDGET
Samsung soundbar我覺得可以買水
LG除左OLED外其他不用理會, 質素差又貴

巴打想入手55"? 電視距離坐位幾遠? BUDGET大約幾多?
中階既話價錢相差唔大
笑死 嫌你煩
我覺得巴打你要抽佢佣
已買 感謝巴打
Btw 有冇平平地sound bar 推薦
唔係,係裝上去個陣想裝高低,但我個架已經上左牆
佢問我係咪行家呀DKLM

我只係想巴打們買到平靚正野
Soundbar 的確冇電視水貨平咁多
電視平一半真係正
平平地就以下
DENON DHT-S216 行貨$2100 @ AVLIFE (一條過SOUNDBAR)
SAMSUNG HW-Q60T 水貨$2000 @盛澤 (SOUNDBAR+SUBWOOFER)

入手左SAMSUNG TU8000? 配番SAMSUNG SOUNDBAR就最有最佳兼容性
咁冇啦, 只有拆落黎睇啱位再鑽孔
仲有款再平D既
Samsung Soundbar HW-T450 行貨 $880
巴打聽你講左,去盛澤落左訂買55Q80T,但我度左電視到梳化距離1.8m左右,55吋fit? 定太大/太細? 上網揾下資料個個網d距離都好參差
1.8m左右,49-55吋都OK啦~
幾時送貨呀? ENJOY~聖誕節快樂
你地打機會唔會開motionflow呢類既野
我油完油先同佢夾時間呀,岩岩見到巴打你推埋hw-Q60t soundbar,2000-3000$budget(水貨)係咪都推hw-q60t?,巴打聖誕快樂too
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞