買電視機 / 換電視機 集中討論區 (26)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
最後買咗bar9.1因為我上次買電視都係去個到,今日去的人又認得我,吹左兩句,佢話今次返貨,好似下次返貨要3至4月先再有,佢話今轉貨有少少唔同,唔係之前個的咁,同教咗我少少野,佢話如果要用,真係買條好少少嘅線,佢送個條好雞,買條穩定啲嘅線,就無咁多問題
有現貨? 幾錢到?
之前睇76好似話之前批chip有問題
等睇你開箱
仲有佢話真係唔建議買水貨,佢話唔係唔買得但係最好係識電器影音嗰啲先好買,同個價錢開始越嚟越追得近,始終冇保養同埋有咩事冇得打去問,要買都係快啲買,應該好快又冇貨
我覺得Samsung嗰啲買水貨都ok 始終software上已經比較成熟 但jbl水貨真係等同冇售後 有咩都自己搞
依家係除左冇得passthrough tv出atmos外 其他都好滿意
摸左幾日 已經搵到最啱自己嘅setting同擺位 開心使用中
啱啱睇左套無聲絕境 surround感好夠 天空聲道set左high之後空間感闊左好多
買行貨係安心啲
上個禮拜個post有人話返咗現貨,本身一直想去買,今日又咁岩收早,再諗諗吓分分鐘就冇得賣,寫就1萬2千幾,實際數10,680,不過所謂送條賣緊$550嘅HDMI線,佢反轉嗰部display機都係用緊嗰條線,仲千叮萬囑叫我唔好用跟機嗰條佢仲同我講,你地去76睇角仁個jbl post,去幫手set個個都係佢,佢仲比咗佢自己手提電話俾我,我有乜嘢問題,真係可以隨時打返俾佢
唔該巴打
有冇用?
信曬你
最後買左咩?
49x8000H + NB P5架
未買
決定左買水貨,爬完文水貨samsung會比較好,想問下各大高手,7000~ 55吋電視係咪55Q80T係best option?
YES, SAMSUNG 55Q80T 水貨理想之選
thanks巴打,但我有上網睇下,係咪話上年部Q80R仲好過呢部?電視野真係唔太識想請教下,自己預都係7000$budget咁上下。
如果你唔需要eARC, 55Q80R畫質比55Q80T更高一級, Q80R同今年Q95T同級, 更新後一樣有HDMI 2.1, 支援PS5

盛澤水貨賣$8100, 如果有興趣快D聯絡盛澤, 可能有機會斷貨

如果BUDGET只有$7000上下, 只夠買55Q80T
咁有d糾結添,補千幾$上Q80r有冇so技術嘢我唔太識,怕自己睇唔出分別
點解睇Netflix既時候成日會咁矇?明明個wifi都唔算慢,有成200mb

電視定電話睇?

條片係咪4K?
睇電視台又無事
[
電視,條片已經係4K
D畫質好似好粗糙咁
Q80R有防反光玻璃, 高可視角FILM, 光度比Q80T高好多

以上都係Q80T冇既, 我覺得值得加錢上Q80R
段片名係咩?
Breaking bad
你幫我play下睇下會唔會咁矇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞