買電視機 / 換電視機 集中討論區 (26)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
lg nano86 vs Samsung q80t
邊部好
因為我見你之前話有好幾個問題(我都唔記得左係咩了),又話出唔到聲又成
1000% SAMSUNG Q80T

LG NANOCELL狗也不屌
SOUNDBAR區有講, 主要都係經電視EARC出唔到ATMOS, 後置喇叭走電之類, 佢個更新好鬼麻煩, 一係插LAN一係用GOOGLE HOME
差d俾百老匯sales氹左買lg nano
https://youtu.be/AxbkoXtVkpg?t=90

睇下就明點解SALES會咁
係咪對55Q80T有興趣?

Samsung 55Q70T
$4660(水貨), $10600(行貨)

Samsung 55Q80T
$6700(水貨), $11300(行貨)
Jbl 9.1 update
Sub開level 1 間屋已經震
後置如果sofa靠牆 可以放左右
坐sofa前睇就變後置 個feel會好啲

睇左幾套Netflix atmos, 5.1 發現以下問題:
1. 睇戲有時效前10秒 啲聲變到好拆 一陣換條新hdmi線睇下有冇改善
2. 天空聲道有feel 不過10分滿分得5分
3. 前置略嫌唔夠大聲 人聲比較細 不過聲靚
嘩明曬
原來8000 同8500 都係差 之前仲見有巴打話sony 係好野嚟
唔會 q70t個sub唔大
X9000H或以上就用VA PANEL, 就係好野
都有諗過,度下放電腦檯會唔會過大先,感謝🙏
我見淘X有好多仲平, 你可以去睇下
我用緊8500, 不過係舊款, 全黑畫面真係幾明顯下, 一o達o達白左咁. 下次換機一定要用VA
你想買幾大尺寸? BUDGET預幾多?
我上76睇,有個位係set low mid 同high,記得唔好set錯,個樓底唔高就係low,空間大先set high,如果唔係個反射效果冇咁好你
樓底唔高SET HIGH會差左?
係 尋晚試左好耐 最後覺得mid最好 但其實個feel差唔多
開左dtsx object emulator 試
7.1.4 天空喇叭=啲聲係耳頂
有冇巴打用過"港進電器貿易公司", 係PRICE 到搵既, 價錢同盛澤/BOTB差唔多, 但佢好似免運費
即係update左就冇stepmic 大哥講d bug?
咁我狗衝行貨啦
你當佢個個係soundbar 返射去你坐個到個距離同角度,當樓底一樣高,set high姐係的聲會去咗你後面,唔知你明唔明
明白
你最好問下佢識唔識轉區, 佢個賣價係平過盛澤/BOTB, 但係唔知包唔包安裝, 同埋有冇10天有壞包換, 有巴打同盛澤買, 有1點死點都即換機

另外佢D價係水貨價又有行貨字樣, 好易令人混淆

仲有佢個FACEBOOK係死左既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞