買電視機 / 換電視機 集中討論區 (26)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
5月新款初出就會同現有款定價差不多
oh...我仲諗住4月買電視
咁係咪等5月先買 x9500h 應該會降價?
應該冇人知新出會係oled 定led定 會唔會又有新野啦??
應該唔會差好多,49”已經見底,到新機就出舊款就會斷貨,到時你都唔會買舊款啦,科技野有新買新
一向都係兩條line都會出新款
好 唔該晒
個廳得210CM長,掛牆放50吋會唔會太大?
梳化距離電視牆有幾遠?

正常2米距離放55"也ok
梳化貼住另一面牆,約80cm闊
驚50吋會唔會好以前座睇imax咁大得滯睇到頭暈
有冇圖?是但畫都可以
Sorry1999
正常長方形廰,梳化貼住一面牆面對面掛電視牆
咁梳化正面距離對面電視牆有幾遠
應該140左右啦 (坐低左我諗有170)
50"-55"電視都應該OK
盛澤比較便宜, 服務兩者差不多.

巴打諗住買邊款?

除夕快樂
吓, Q70T可能太好賣. BOTB都OK架, 好似貴$100
請問有無 65吋用既 90度電視架介紹 謝謝
追曬post, 想問Samsung 55Q70T 同55Q80T 主要分別係local dimming 度?

Sony 55”x9000h, 50”x9500h 同 水55Q80T 之間掙扎緊
1. Q80T用直下式背光, 有50分區LOCAL DIMMING, 黑位更黑
2. Q80T用直下式背光, 光度更高, 睇HDR片光位更真實
3. Q80T喇叭有2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出

55X9000H < 50X9500H = 55Q80T
本身仲爭扎X9500h 定a8h
宜家追晒post
發覺無謂同錢做對
決定入手55Q80T
我都係咁諗但食唔到doblyvision
買大陸版X9500H囉
都係netflix console玩遊戲
所以ok啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞