買電視機 / 換電視機 集中討論區 (26)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
SAMSUNG電視入面應該都有APP STORE既物體可下載APP
正常電視開左GAME MODE會關左, 因為開左會加INPUT LAG輸入延遲
SAMSUNG另外有個AUTO MOTION PLUS FOR GAME, 都會影響到IPUT LAG, 所以如果追求即時反應就唔好開
如果你入55Q80T電視, 我建議你買SAMSUNG HW-Q70T SOUNDBAR, 可以配合埋Q80T電視啟動Q-SYMPHONY功能, 讓電視同SOUNDBAR一同發聲, 增強包圍感

SAMSUNG HW-Q70T 行貨大約$4300, 如果追求更好環繞聲可以另外加購無線後環繞喇叭SWA-9000S大約$900到, AVLIFE一齊買現金價可能會再平D, SOUDNBAR+無線後置喇叭就可以組成入門5.1.2 Dolby Atmos組合

https://youtu.be/_OMHZr_2imk
over左太多budget啦HW-Q60t會失色好多? 我木耳黎,耳機無點追
32” list 是咪冇左
如果巴打BUDGET有限, 你都可以選購SAMSUNG HW-Q60T SOUNDBAR (水貨$2000), 一樣可以配合埋Q80T電視啟動Q-SYMPHONY功能, 讓電視同SOUNDBAR一同發聲, 增強包圍感

HW-Q60T一樣可以另外加購無線後環繞喇叭SWA-8500S大約$900到, SOUDNBAR+無線後置喇叭就可以組成入門5.1.2組合

只係HW-Q60T只支援Dolby Digital 5.1, 唔支援Dolby Atmos及其他高清音訊格式, 呢個亦都係佢同HW-Q70T主要分別
LIHKG出POST有字數限制, 所以32"機資料唔留下了, 反正好少人買

SONY 32W660G FULLHD TV 行貨$3380

LG 32LM6300 FULLHD TV 行貨$2680
請睇#531 POST, 已為巴打準備好資料~
我個電視櫃開左個位放sub. ,,係咪唔洗吸音墊?
唔講真係以為你sales,btw十分感謝
唔會太大咩
SALES要按公司政策去推機比客

我不需要
你邊隻soundbar 你試下去房貼牆聽下啲聲傳唔傳到過去
hw-Q60t 同Q70t價錢差double有多,要女人批准先得
我買個時,個Sales都叫我買,不過佢就叫我求其去宜家買細地氈就得,佢話震到人地始終唔好
可以買啲咩靚線?
貴啲嘅hdmi ?
我見2條打直有好多孔,但條凹坑固定左係一個位
其實HW-Q60T都幾好架啦, 我覺得用省左既錢去買HW-Q60T+無線後環繞喇叭SWA-8500S應該會好過只買HW-Q70T而唔買無線後環繞喇叭

有無線後環繞喇叭個定位, 方向感, 臨場感係差好遠既
同問 我家都係磚牆
直接問下盛澤會唔會好D?

我幫唔到你地問盛澤了, 一陣佢又話我間諜, 佢老味
要計計數喎
佢有分順滑度同埋清晰度
應該點搞?定成個熄咗佢?
佢好似有另外一個os 有別android
如果要睇戲應該都係要買盒

最簡單方法 airplay
睇電視果個AUTO MOTION PLUS(圖像清晰度設定) 開自動或者將個順滑度提高佢, 你可以自己試下效果, 而最低果個 LED 動態清晰記得關左佢, 開左畫面會暗左同某D人會見到閃爍

打機果個遊戲MOTION PLUS設定就建議關左佢, LED 動態清晰記得關左佢, 開左畫面會暗左同某D人會見到閃爍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞