買電視機 / 換電視機 集中討論區 (26)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
咁講三星係差在冇dolby vision
sony就齊哂不過最貴
真 有問必答
祝大家除夕快樂
你要係個電視可以左右郁果種定係旋轉?
行貨就幫襯avoutlet, compumark, hdlife啦
行貨其實差不多價錢
想問50-55 買邊隻好 唔洗最top
如果跟同唔跟sound bar 有咩選擇 ?
普通NB架 P6 最多都係70度左邊轉
當然講水,75吋 x9000h買唔起
睇下啱唔啱洗

5.0😺OcNpcIOQ4K9₤打kaἲ👉taӦ宝👈或點҉击҉url链 https://m.tb.cn/h.46y94eo?sm=383c9c 至浏lằn器【电视通用挂架伸缩旋转90度折叠墙上支架小米华为荣耀智慧屏挂墙架】

睇下啱唔啱洗

5.0😺OcNpcIOQ4K9₤打kaἲ👉taӦ宝👈或點҉击҉url链 https://m.tb.cn/h.46y94eo?sm=383c9c 至浏lằn器【电视通用挂架伸缩旋转90度折叠墙上支架小米华为荣耀智慧屏挂墙架】

Samsung 75Q70T, 75Q80T囉

75吋行貨貴到離哂罩

冇DV都可以睇到HDR,分別只係DV係用動態數據去每一frame去調節畫面,HDR係靜態數據

前幾天有巴打入手75Q70T都幾正啦

Samsung 50TU8500 行貨
$5790

Samsung 55TU8500 行貨
$7380

Samsung 50TU8000 水貨
$3980

Samsung 55TU8000 水貨
$4380

Samsung 55Q70T 水貨
$4660

Samsung 55Q80T 水貨
$6700

SOUNDBAR可以配SAMSUNG HW-Q60T (水貨$2000)
多謝巴打!
左右 長型廳搵個電視出黎比個飯廳睇果d
上面#884果個你睇下啱唔啱用
唔該晒😂😂 你答得好快同好詳細
唔開鋪嘥晒
反而我whatsapp問盛澤報價問左幾款佢都叫我搵隔離鋪無晒貨
三星預告,將在 CES 2021 期間揭曉的新款 QLED 智慧電視加入 HDR10 + 適應性 (HDR10+ Adaptive) 功能,將會透過光源感應方式偵測室內燈光、環境光源,或是電視距離窗戶位置等情況,自動調整最佳動態顯示效果,讓使用者能有更好觀看視覺感受。

依照三星說明,此項功能遵循 HDR10+ LLC 制定規範打造,藉由增加更多光源影響變因,讓電視畫面動態顯示效果調整更為細膩,讓觀看視覺能有更深層感受。

同時,支援 HDR10 + 適應性功能的新款 QLED 智慧電視產品,同樣也會加入電影製作人模式 (Filmmaker Mode),將可讓電視顯示色彩更貼近電影觀看感受,而亞馬遜旗下 Amazon Prime Video,將會是第一個支援此項功能的串流影音服務。

隨著越來越多內容開始支援 HDR10 + 格式,三星強調未來將會持續擴展 HDR10 + 相容顯示效果。
不過,目前還不確定此次新增加的 HDR10 + 適應性功能及電影製作人模式,日後是否也會提供既有機種使用。

睇黎下年SAMSUNG新機都會繼續唔支持Dolby Vision, 行番佢自家野, 可惜冇咩片商支持HDR10+
今日入嚟祝樓主除夕快樂
今日有冇logon機主準備收機
一支公過
巴打今日有PS5拎啦~
Dolby Vision
要收錢, 我係廠都唔玩啦(應該係)
問題係SONY, PANASONIC, LG都支援
係呀 諗緊買唔買埋q60t
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞