買電視機 / 換電視機 集中討論區 (26)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
追求完美有代價都合理
況且上一部電視未壞都掉左, 用幾年後可能已經忍唔住換micro led, 燒印可以係好好既藉口
之前一口氣十幾個鐘煲曬26集viutv鬼滅再較5% gray睇個logo位置完全冇印, ok la正常都唔多睇電視台
熄曬燈睇戲睇唔到個爛鬼黑邊已經好感動
同埋打機真係好responsive
你係LG CX?
如果budget 唔多,想問下32”係咪只考慮LG ?
樂星個d 係咪唔駛考慮了,本身諗住買三星的,但見呢度推介LG32lm6300 , 之前出左去深水埗邊睇32" 唔係太多選擇
利申:房用的,只係用黎睇電視,駁盒子睇劇。
如果只放到32"就LG 32LM6300啦
想問下如果買水機會唔會抵玩d ?我見深水埗個行價都是平出面200
32"沒有水貨

行貨推薦係AVOUTLET, COMPUMARK, HDLIFE購買
巴打都係係盛澤買呢部?
老闆話未有貨 要遲幾日 無得當聖誕禮物
我仲未買阿, 仲諗過買邊隻牌子好, 買SAMSUNG 建議都係買行貨, 聽聞好易壞,同埋售後都麻麻, 撞手神, 都見有D巴打用幾年都冇事.
但我電視買一部打算用幾年以上, 所以想買售後好既牌子, 售後好既牌子本身部機都唔會差得去邊.
你用開LG, 又覺得耐用, 不如買番LG
但巴打話LG LED 垃圾, 所以撳住轉用P記
諗住*
有冇爸絲用緊Sony X9000H
睇電視音訊成日自動跳去3
攪到成日聽到普通話 行機
你有自主權架嘛, 唔一定要聽我講格. 可能我鳩UP呢~
P記65HX900H 同Sony 65X9000H 好難簡 P記多兩年保養 sony 啲畫面又靚啲 我主要睇Netflix同埋YouTube 4K 各位巴打比d意見
我推薦Sony KD-65X9000H, 直下式背光+VA PANEL比較好~
係咪暫時未有一隻49吋係support 4k 120hz?

想買黎夾ps5
BTW 呢家SHARP D 電視仲係日產定台產, 上WIKI 睇最大股東好似台灣公司
呢個牌子係咪廢左?
只求打機4K120, 不求睇片畫質 - LG 49Nano86 (細鋪$7980冇贈品)

要求打機4K120, 要求睇片畫質 - LG CX48 OLED (細鋪$13790冇贈品)
原來LG呢隻oled得,我見a9s唔得以為佢都唔得
SHARP已經係台灣野, 現在只有平
想請問有冇巴打知喺盛澤買samsung hw-q70t soundbar 連後置swa-9000s幾多錢?
咁岩係PRICE 睇到呢條片
https://www.youtube.com/watch?v=XRnP93TXe1w&ab_channel=Price.com.hk%E9%A6%99%E6%B8%AF%E6%A0%BC%E5%83%B9%E7%B6%B2
https://www.price.com.hk/product.php?p=473838
呢隻50' ,賣到同P記/SONY 既50'差唔多價, 畫質個D我就唔太識睇啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞