買電視機 / 換電視機 集中討論區 (26)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
買行貨既話, LG/panasonic/samsung/sony, 有冇話邊間d售後服務係較好, 驚到時壞電視call保養又要受氣
唔該晒
Q80r 無hdmi 2.1&earc?
Q80R裝完2020-11-12更新後可支援HDMI 2.1(PORT4), 不過eARC就不支援
巴打如果介意HDMI 2.1同eARC, 不如考慮Q80T啦.
https://zhuanlan.zhihu.com/p/138678879
我見呢段文章講佢有earc功能不過要等更新
所以我想買ja
Q90R、Q80R、Q70R係指SOUNDBAR HW-Q90R, HW-Q80R, HW-Q70R. 唔係指電視.

三星还承诺更新 2019 款 Q90R 4K 电视的 eARC 功能--->好似沒有實現
43”係咪唔會考慮LG?
本身睇左部UM7400
LG的LCD TV質素唔掂, 佢得OLED OK

請提供BUDGET, 我再推薦給巴打, 如果唔相信樓主我, 就自己去馬吧
想問下版主 10000蚊筆直55"電視+soundbar買邊部最抵
本身係百老匯睇緊
諗住sony x8000h+送果個ht-rt3
但係見到samsung Q60t送HW-T450/ZK SoundBar再+1000蚊超市禮卷有d吸引
有d15/16
ching 我筆直around 4000 求推薦
我推薦以下兩部,黑位表現都秒殺LG果D IPS面板

兩部分別係43TU8500顯示顏色會更多更豐富

Samsung 43TU8000
$4080
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (6000:1), 黑位較黑, 可視角差D
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器

Samsung 43TU8500
$4480
1. 50HZ 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位較黑, 顏色更豐富, 可視角差D
2. DUAL LED 背光增強對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
請問有無邊間買水貨55Q80T可靠?唔該師兄
其實你有睇置頂或者追post ,幾乎每一頁都有人提
ching我見你之前好似話43tu8000 有水貨3000零蚊。買唔買得喎呢?
43”買sony 8500/ samsung好?
https://www.facebook.com/SINGJAAK/

我推薦 盛澤影音

WHATSAPP佢, 就可以買佢野, 落單, 安排送貨裝機, 貨到付款, 10天有壞包換, 有死點包換
43TU8000水貨同行貨爭幾百蚊有多3年保養喎巴打, 不過如果要最平可考慮水貨既

如果想買水貨可以係FACEBOOK搵BEST OF THE BEST, 呢間有賣, 可安排送貨, 裝機, 加錢掛牆, 10天有壞包換
收到 唔該晒ching🙏🏻🙏🏻
唔建議SONY 43X8500H, 黑位非常差, 除非你打斜睇電視, 因為此機可視角好
買左NB P6架,想問可唔可以安裝時可唔可以上下調高度
貪佢夠薄,同埋今個星期六日gx 再減多$500所以覺得再超值D

不過啱啱上post76睇見有人話部gx個屏幕有彎嘅問題,有D擔心,如果收貨都有呢個問題,實比老婆屌撚死
如果買行貨可考慮SAMSUNG 55Q60T

我特別推介以下水貨, 蔗渣價錢, 燒鵝享受, 系統同行貨完全一樣
Samsung 55Q70T 水貨
$4660
Samsung 55Q80T 水貨
$6700
SOUNDBAR推薦SAMSUNG HW-Q60T 水貨 $2000

如果有對水貨有興趣可以到以下LINK WHATSAPP 盛澤影音查詢, 佢地可以安排送貨, 裝機, 10天有壞包換, 有死點包換
NB P6架本身唔可以上下調高度
https://www.youtube.com/watch?v=_OISicnAVlo

如果要上下調高度, 要買NB氣壓式掛牆架

你買左咩電視? 因為太多巴打查詢, 我唔記得咁多
屏幕有彎嘅問題

因為太薄? 唔怕啦, 有事可以更換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞