買電視機 / 換電視機 集中討論區 (26)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
Samsung / LG 水貨沒有伏,假如你同BOTB/盛澤 購買的話
以我所知Samsung電視仍然有PIP功能
YES
你係咪LG CX48當電腦MON用果位?
Panel 係咩意思?

55吋我裝唔落呀

同埋Q80T 有Airplay, 又有app 睇netflix , 又可以google home assistant/alexa
已經滿足曬我所有野
因為之前電視post/高質電器post 個個都話一定sony , 所有我有個錯覺
Panel 係指面板, 即係MON面

巴打去馬吧~SAMSUNG電視都有AUTO MOTION PLUS, 可以令影像更順暢, 就算50HZ PANEL都有幫助既
即係2腳?
巴打, 如果49"啱, 我建議你入SONY KD-49X9500H, 日本製有100HZ面板, 比49Q80T更好~
係, 你可以自己換番3腳, 佢電源線都係八字頭
SONY 49X9500H($9790) or SAMSUNG 49Q80T($8350)都OK, 睇你BUDGET

點解香港無discount 架
Sony 49X95H $9,590
Samsung 49Q80T $8,350
Sony 49x85H $7,990
Sony 49x80H $6,280
49X85H, 49X80H不用考慮啦~

大鋪通常都超市現金卷, 細鋪就通常平D, 不過沒有贈品

你屋企唔夠位放55"都無計, 如果唔係入水貨就可以好平
如果再低一個價錢 ($6k - $7k) 左右
有咩選擇
岩岩一同屋企管錢果個講完就比人ban 左
WAIT 請等一等

另外你有冇度過放電視果個位有幾大? 因為現在電視窄邊框
因為我鑽石廳,
之前度過放49", 左右2邊離牆大約3-4 cm
同埋計過梳化距離 放55" 睇到好頭暈
如果2米距離55"都OK

你放電視枱面打橫有幾闊?
49"同55"分別不太大, 唔會頭暈

有巴打48"當電腦MON用
$6-7K BUDGET

Samsung 50Q60T
$6950
1. 50HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 顏色更豐富, 可視角稍差
2. DUAL LED 背光增強對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K Lite 影像處理器
電視牆60"

最近果個梳化位得43"
最遠果個梳化位53"
去馬SONY X9000H啦, 記得要堅定, 同SALES講 "我要呢部, 你唔需要推薦啦"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞