買電視機 / 換電視機 集中討論區 (26)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
請問Samsung水貨會唔會d 電壓/電制會唔同易壞d?
X9500H梗係正, 有BUDGET推薦, 呢部比Q80T好少少

X9000H或以下馬來西亞制
大家覺得水貨 LG 55 cx 點睇
49Q80T大部份規格都好過X8500H. 係PANEL得50HZ差過X8500H

55Q80T就全面好過X8500H, 55Q80T係同X9500H同級
盛澤肯定有掛牆架, 你加錢佢會幫你上埋牆
LG CX55
行貨$17700
水貨$12580

7折都OK既
電器野睇彩數~
Samsung水貨係大陸水貨, 電壓同行貨一樣

我見佢FB有賣既
我見佢呢部對比度4000:1, 但已經比SAMSUNG D 低階機較低, 對比度其實重唔重要?
係咩?我感覺只係天空大細聲分別
試下搵下atmos測試片
有helicopter同747兩段專試上空聲道
如果係49" X9500H既話, 對比度大約有6000-7000:1, 因為冇裝廣視角FLIM

55"或以上既X9500H就大約4000:1

對比度愈高, 黑位愈黑, 畫面愈立體
感謝巴打
如果只係用黎睇電視, 係唔係好多音效/ 4K相關既功能都用唔著??
講開,你後置用咩線接電
都唔係既, 4K電視睇電視台都會清左
Micro usd線
Micro usb
即係平時電話充電個d就可以?
Yes
發覺水貨價, 唔同鋪價錢唔會差太遠
但行貨可以差成1-2千, 見有d 賣4千, 有d 賣成5-6千
入門機都係買番行貨算啦,又有3年保養
Q70t 同q80t 55”睇波/YouTube/Netflix 係未真係唔會相差太遠 長時間黑房睇電視
係我就而家去盛澤買q70t
黑房睇我建議55Q80T,加上除了黑位好D,佢又光D,佢個喇叭個聲音定位幾好,佢可以根據畫面內物件移動位置去發聲,如日後加Samsung Soundbar又可以用埋Q-Symphony功能

當然55Q70T都好抵玩,睇你覺得比多50%去Q80T值唔值。我就覺得值既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞