(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區91 問嘢前睇1樓Q&A

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
唔好話sbhk,同呢啲人打波又好踢波又好贏左人之後叫人收皮或者返屋企都已經俾人打柒左,鬥心好勝心強唔應該用係呢啲地方,不過事隔咁耐希望佢地健身之餘都健下個腦
Btw都幾期待kofgym搵issac上去吹水
就咁睇issac個人都幾隨和
有個咁正既女友緊係隨和啦
請問實情係咩
實情係諗住人格謀殺clara?
想問下減肥問題
點解有啲人靠排毒果汁同埋做運動都可以減得咁快 但又唔洗點攝取足夠蛋白質都好正常咁?根本減肥係睇卡路里赤字同埋運動?
熱量赤字可以減到肥
但你唔操唔食夠蛋白質就會跌埋肌肉
唞咗兩日個下背仲有啲痠,我冇理繼續操。
但今日操完sqt同dl之後feel到個豎脊肌痠到pk,坐係度都攰。
我仲繼唔繼續做埋剩低啲動作好?
未recover就抖下 做d core demand少d既動作 要進步首先要recover得切 否則一係原地踏步 一係受傷退步
操過咩嚟?
thx ching,咁我唔夾硬做了。
同埋我想問下做leg extension係咪會傷膝
本身膝頭冇病冇痛is ok 如果傷過開過刀就未必岩做 (好似係) 真係驚既話 可以做reverse lunges 因為knee shearing force比起其他動作會細d
唞之前dl try咗兩餅5*5,可能對我太重了,平時用92.5kg練,平時1日就recover到。
太心急了
btw我爬完文今日再try多次lowbar,不過冇fd幫手錄,之前8rm係90kg,但宜家95*6feel到仲有4-5下力,但啱啱try唔敢加重得咁快
我想問下做保加利亞深蹲心肺快過腳攰是否正常?我係左腳做完即刻做右腳,次次做都喘到pk,係咪應該左右腳中間rest多1-2mjn?定還是我心肺太虧?
同埋通常係gym做保加利亞深蹲攞咩「long」腳,攞bench 「long」會唔會好pk?
有冇waterfall ching知邊度有位可以「long」腳做保加利亞深蹲?
你都幾膽怯吓 少少嘢就覺得自己呢度虧嗰度虧
Long 完抺下味得囉
頂 好撚正 kof最新片cm有ray同各大觀眾鬧戰

好撚好睇 個ray係咁死雞撐飯蓋 好撚柒
1001開po
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞