(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區91 問嘢前睇1樓Q&A

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
有冇ching成日飲preworkout 開始習慣左 諗緊係咪應該飲少d
事實係唔關我事嘅,只係裝備多多果啲通常好極端一係好撚勁體重3/4倍咁爆上,一係就體重兩倍都未拉到但form都錯撚晒,我覺得識個正確姿勢遠遠重要過識唔識戴belt,特別係初學果一下
的確係啊 動作做錯嘅話 長久落去就會有傷患 同埋做啱動作 唔好話拉唔拉大力啲 啱先可以練到野 下下死力拉好快傷
睇下kofgym個班人,平均髮線係點咪知

不過唔會脫得好誇張比你正常短少少咁
真 裝備撚唔係問題 岩technique冇人會笑
咩係藍波撚?
由0裝 同 全身裝 到用埋腳架
泛指熱愛籃球嘅年輕人
外型:
尖拖鞋加長襪
電髮 掃把頭

經常穿著自己學校嘅波衫 例如:喇沙 桂華山 驚死人地唔知自己讀邊間同打藍波

神情:
高鬥
眼超超

行為:
通常 羣體動物 唔會單獨出現
4,5人霸一個rack 或機
喜愛挑戰能力以外的重量
運動過程中喜愛鳩叫eg(squat 1餅 dl 1餅)
會突然在人群中跳起jump shoot 做出射波動作
討論聲量巨大
myprotein unflavoured 溝左豆漿都接受到
但送個搖杯用一次個蓋已經cup唔到,好彩有㩒撚住黎搖
鄧兆尊: 我要beat臭你
籃波撚基本上就等於係on9仔
唔知 Burger 有剩返 幾多頭髮呢
好想睇佢 唔帶套
我走去問仲有幾多組,佢答我啱啱坐低...DL茶餐廳咩
有冇轉過其他牌子?
冇啊啱啱先開始飲第一個月 我驚飲太多會有咩副作用
我個人就唔會飲死一隻牌子 飲完一隻就轉另一隻
不過人人體質唔同 我就飲左2年幾
瘦撚做咗一個月左右 一日三餐+2杯whey 重咗2-3kg係咪正常
另外想問做胸點攞到個感覺 其他位置都開始feel到點發力
但係做dumbbell bench press成日都好似用做front deltoid嘅力多過個胸同埋做嗰陣前臂會好似無咩力 會搞到好唔穩定 揈揈下咁(淨係bench press) 有無咩方法推薦改善下
唔該ching
減到停滯期想問問大家

午餐:雞胸200g 沙律走醬、1茶匙橄欖油+1茶匙黑醋。無糖豆奶一杯(100kcal)

晚餐:雞胸200g 烚茶一大碗

水:每日2000-3000cc

運動:每日YouTube居家運動45-60分鐘+25分鐘啞鈴
隔日額外再加1.5hrs單車機

呢兩星期不停59-60kg上落,完全冇跌磅
請問各位師兄有咩辦法衝破
唔食carbs?
食得太少喇 都唔夠TDEE
https://youtu.be/cg5wkg5omK0
關於裝備我係贊同片中嘅想法
裝備對我呢黎講係避免炒form受傷
所以不理重量,5下或以下1組就上裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞