(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區91 問嘢前睇1樓Q&A

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
佢地又會話咩啲尖撚冇禮貌唔聽人講 話剩係鬥大力或者屈埋人做狗
一係就話主流收咗錢叫人食碳水
上youtube定連登都見唔少煩膠keto撚
應該俾啲垃圾教練迫害過
好怨婦feel
係唔係用唔到佢想操既肌肉? 即係操背只係用3頭拉
過百KG 運費計落會同你香港買差唔多 甚至更貴
玩生酮一係身體有事/屎忽痕想試新嘢

正常人做好calorie deficit + 做運動提升metabolic rate已經減到,唔洗有keto flu仲可以食carbs,食物又選擇多

試問有幾多個行keto之前做足晒calorie deficit同運動分分鐘連計tdee都唔識就話要行keto,唔明點解推人行keto之前唔幫人搞清返啲concept
呢排自己又係唔夠訓
我自己會抖一日 訓夠第二日再操 訓唔夠唔夠睾酮素 練完效果冇咁大
有set eleiko黑色crossfit餅, 清有無興趣收

利申 村屋home gym撚
狀態唔好 junk volume點解唔休息?
你直頭話唔痠wor
你用錯力嘅話
咁用錯力果個位應該會痠
新手操背操胸好易會用哂手力去拉/推
但如果你操完連手都唔痠 可能真係個強度太低
諗起第一次重訓對手痛到瞓覺紮醒
做左兩年幾先第一次練腹肌
以為自己食錯野胃痛但又痾唔出
做果陣其實佢部機顯示練果d位係會有扯實好緊好酸咁,即係會覺得推多下都好辛苦,但瞓完覺第二日就無事 我係大肥仔一個,係咪夠力應該再推重d
又想練跑 又想train返muscle
係咪應該間住做 一三五重訓 二四練長課咁
唔想練得咁辛苦 跑步又流失哂啲肌肉
你長跑?
係呀 有跟下教練跑咁 都係玩10K咁
唔好話YOUTUBE同連登
就算KETO FACEBOOK GROUP都勁撚多煩膠
成日圍爐覺得自己嗰套係最岩個個都一定要跟
D新人入GROUP問下問題就單單打打又串人咁

其實就算KETO都有分LAZY KETO或者DIRTY KETO
但唔跟佢地個套就好似十惡不赦咁 好ON9

利申: 佛系KETO
你揀一樣啦

兩者不能兼得
Fb keto group好似蕭別離戒j group咁
個個都問破左酮點算
戒J group就問唔小心J左點算
癌症復健
因為 兩三年內 都冇操又訓醫院
想練返基本既肌肉量

但係右手手腕生水瘤

搞到 做掌上壓時 右手按地下屈唔到90度

想問下 去decathlon 買呢啲 輔助器
等隻手腕唔洗屈 有冇用
https://www.decathlon.com.hk/zh/p/-/_/R-p-152931
Push up bar有用呀 可以屈少啲手腕做push up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞