(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區91 問嘢前睇1樓Q&A

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
Decathlon 買餅加個深蹲架加支barbell 再加bench

架以外diy多個pulley system做cable 就乜都夠
S&C jacky話咩寧願用多啲時間睇文睇下點幫佢啲運動員
Glute insertion既高低係天生
有冇ching個胸肌係左邊大右邊細,我唔明點解我右yau但係會左強右弱,唔係應該左邊先係弱邊咩,自問平時操胸個form都冇大錯
咁我係咪要加操返弱邊好似夾胸嗰啲動作。
師跑練左幾零
有冇ching個胸肌係左邊大右邊細,我唔明點解我右yau但係會左強右弱,唔係應該左邊先係弱邊咩,自問平時操胸個form都冇大錯
咁我係咪要加操返弱邊好似夾胸嗰啲動作。
練左幾
我唔知點計,實際去gym嘅時間得兩個月,但之前係屋企有做開body weight exercise。
barbell bench press65kg,sqt同dl就100kg左右
加啲單邊訓練,弱邊做幾多,強邊就同樣做翻幾多
連登有愛 好詳盡
另外好奇一問,dumbbell同barbell bench press對肌肥大嘅訓練效果邊個好啲,同埋dumbbell會唔會冇咁易大細胸。
如果dumbbell係好啲嘅話我將program入面barbell嘅換曬做dumbbell諗唔諗得過
Why not both
Push day1 db
Push day2 bb
Barbell做重啲,dumbbell刺激多啲
入親減肥post都見到個兩條生酮撚圍爐
新手想問其實係咪唔洗日日做,啱啱做左一個月,日日都去兩個鐘,好似都無點實到同埋無個肌肉型係到,係我食唔夠野定係因為無休息既關係
做完有無痠痛
新手應該次次做完都痠
無休息既關係
做左一個月冇訓覺太癡線,快D去訓
咁我又無痛,所以先成個月日日去做
台灣有料尖撚有邊個會唔食碳水咁on9,係啲標題黨先會講到神級飲食法咁

加上又唔係唔畀佢地keto,日講夜講好柒煩

而且香港一樣大把師兄同台灣人同場競賽勝負難分,班友真係唔譜
怪喎,介唔介意分享下你個plan
我係去康文做 佢有邊部機我就會用哂,但我唔太識點講部機係點叫 都係一set10下到 做4set 磅數係大約90磅。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞