(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區91 問嘢前睇1樓Q&A

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
呢條友間唔中就撩交嗌
pro bodybuilder!! 去GO24 係咪可以免費 兼唔洗執餅
碳水係能量
唔係營養
笑𠹌到我
咁大隻!
我見到佢即刻唔敢直視佢

點解有人會夠膽同佢鬧交

佢一同我講嘢我即刻掉頭走,怕怕
最怕呢d 大隻伯伯
彊都係越老越辣
我老豆話 以前佢都有 但佢禁爆左 就無野
我冇呢個勇氣
好大力禁佢都唔爆
但好似愈嚟愈細
BCAA GIN AND TONIC 都好難飲仲有8成未飲完
買多隻溝啦

利申一日4份
Mars隻薯頭好飲

我超級肥仔嘜黎唔明啲伯伯點解可以操到咁勁,但我廿歲就頂住個肥肚腩做人
我淨係食夠基礎代謝率個量 同蛋白質每日150g
未夠TDEE 2300 想減脂增肌 有冇可能? 定到最後係減脂減肌
Bodyweight幾多?body recom要食lean body mass x2.6-3.5 g/kg
每日calorie intake冇記錯好似係tdee maintenance 定唔知少5-10%
增肌期同減脂期最好分開先有效率,不過你維持個食量、結構唔變再加上有操,最後一定會恆定喺一個穩定肌肉量同體脂率
我淨係食夠基礎代謝率個量 同蛋白質每日150g
未夠TDEE 2300 想減脂增肌 有冇可能? 定到最後係減脂減肌
Bodyweight幾多?body recom要食lean body mass x2.6-3.5 g/kg protein
每日calorie intake冇記錯好似係tdee maintenance 定唔知少5-10%
Bodyweight 76kg 姐係要食夠2000 先減脂唔減肌? 但又好似好難 蕃薯 雞胸 香蕉 1餐都係 500kcal左右
Intermediate/advenced又lean既師兄當然要分開 新手黎講又唔係低體脂的話 可以行body recomposition
Body recomposition=gain muscle while losing fat
以食夠protein為前題 再用carbs n fat塞埋淨低既calories就得
其實感受度重唔重要
我做dumbbell press推到rpe9 但個胸冇pump感之後都冇痠
我有沉肩挺胸手肘同個身大概45°
師兄玩左幾耐,可以做輕啲/做慢啲感受個張力
有無師兄食開雞蛋
想問邊到買雞蛋又平又靚(筆直1蚊隻左右)

佳寶買左排細隻左d
真係認真操就兩個月左右
的確輕啲嘅時候係有feel啲
但今日想試下大重量低rep數
推到但感受度低
我都係睇下YouTube問下朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞