(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區91 問嘢前睇1樓Q&A

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
你買嘅係護具,用黎保護自己

貪平不如直接唔好用

呢啲真係一分錢一分貨架
有唔同,但一樣會chur爆個背
正手、反手、中立、闊手、窄手應該全部都輪住做

佳宝都買
有冇巴打有用jetfit 呢個app 去track 個progress? 自從上iOS14 後個APP 一轉動作就冇晒啲record, 變左淨係可以用黎count 時間
如果單純係保護隻腳,用合適緊度嘅護膝就得
但你直心想買對幫到自己做重啲就買sbd 啦
有冇師兄可以比個操膊肌肥大既program 參考

我個膊唔知點解好弱
有無人呢幾日個膊好鬼攰明明無做gym幾日 攰到好辛苦
同埋呢排唔知點解個人好似好無力咁 去做gym無哂動力有無師兄有食開補品介紹下? 因為皮膚唔好呢排無飲奶粉 係咪飲番會好d
如果買咗罐難飲嘅蛋白粉,硬食定唔要好啲fd試完話想嘔,我就覺得味道好麻麻,化學味重
有錢/冇錢
如果硬食既加冰會好D
用左幾年,有時我會推介啲fd用,第一次聽有人用

Btw, update左冇問題,但個record度如果你改過rep數佢會亂亂地
有錢不過唔捨得嘥
下次try下加冰
之前有個ching建議我做low bar sqt,我try咗幾下覺得個膊頭唔係好舒服,同成日驚支bar托唔實滑落嚟點搞好?
定做返high bar先。
同埋想問下low bar 對手腕壓力大唔大?
係high bar 同low bar中間都仲有好大片灰色空間
唔C服就係中間慢慢試下唔好急
low bar對手腕手肘壓力都大,正常都會比high bar渣得闊啲換取活動度
我都係喺連登呢度見到開始用

用左近半年,keep 加唔同動作同rep 都冇事 呢兩次完全track 唔到,灰左
試下搵奶沖,照計好味幾十倍
有冇ching 練過5/3/1
佢Assistance 咁少 其實練唔練到手?
開頭幾個cycle 可唔可以skip deload?
你病左
點解想做low bar
Low bar個技巧同high bar都有啲分別
Low bar對手腕同膊頭都大啲壓力架
巴打想問做gym後果晚訓得5個幾鐘係咪會白費左d成果
唔夠瞓修復一定無咁好
一係你就瞓返多啲
一係你就減訓練強度
佢話lowbarsquat會練得多d肌群,亦因為用得更多肌群都會可以squat得重d,我咪諗住try下,不過我好似唔係好掌握到low bar啲technique
我飲開myprotein飲到有nausea
轉ON好唔好?(人在外國,想飲戰神)
Low bar squat係可以蹲得重啲無錯
但你係想練健力?high bar squat嘅benefits本身練一世都得
High bar同low bar squat都係squat 但係好唔同嘅動作嚟
唔可以當係bench press轉握距蔥啲嚟諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞