(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區91 問嘢前睇1樓Q&A

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
照師兄你講即係其實正常係做完先會痛
而唔係做緊就已經痛?
起碼過半日先酸痛 做緊係唔應該痛 最多fatigue個陣會好酸
我最驚係夾到啲tendon或者muscle
我就以為係用咗delt黎做
tsa intermediate 可以試吓
係我以前第一個行既網上program 都唔錯
痛同酸痛感覺唔同吧
你當尾指朝天啦
唔想痛就手指公微向上 上身烏前少少
一樣刺激到 side delts 但冇倒水咁應
不過好過做到 shoulder impingement
我見sbd同teamjoined都係用潛水布料,第一對護膝諗緊買平啲試用下先,如果有巴打有用過晒兩隻就最好
佢啲餅大部分都係有窿俾人手抽
岩先睇到
感覺好似唔錯
Run埋呢個program去試吓
唔該哂你巴打
上2個月會所gym有善長仁翁捐左2套squat rack+barbell+一堆餅
玩左兩年dumbell終於有得撚barbell 好開心
練左兩個月barbell squat pr:140kg Deadlift pr:170kg bench pr:80kg
終於唔駛攬住隻50lbs啞鈴死推爛推
會唔會太撚勁
練左兩個月勁過我玩左幾年
唔勁啦 我本身個人大份 差唔多90kg bench press連bw都去唔到

小弟手腕整親之後諗住揀個對手腕冇咁大壓力嘅方式繼續操,想問下好似圖中咁握去做引體對背肌嘅刺激有咩唔同?
會變左做elbow extension而唔係正手既elbow adduction
最近食多左protein同carbon增緊肌 肌肉睇落係多左 但開始有d belly fat
Ching們係咪都係增完先一次過減 依家唔敢食太多
早餐食包 午晚餐同tea大多都係屋企煮 操完就iso加oat
Ching 做咩食Carbon

手機Auto correct#frownsmile#lm
Thanks ching 我依家都係食tdee+20%左右
Minicut period係咪食番tdee -10%
同時間都keep住個gym intensity
飲食就keep住protein intake但減碳水就ok?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞