(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區91 問嘢前睇1樓Q&A

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
最新個集個ray擺到明講「收皮啦你」仲要響度死雞撐飯蓋
運動員真係唔駛標準
但佢係教練
忍唔住上黎講
S&C jacky 真係勁廢
老實認真操一年都屌打佢
睇文師
dl嗰陣如果要預先active咗hamstring同glute應該點做?係咪臀腿預先發力但唔拉起支bar,等hamstring同glute用力硬咗再拉?
咩味先
一開始離地應該係quad drive先 之後先到hamstring同glute做hip extension
kofgym ig都屌柒jacky?
有冇師兄可以推薦下有邊隻奶粉 唔會爆瘡又ok好飲
利申:飲緊Mars 太貴 想轉會
難分真與假
做掌上壓chest fly,手腕會扯住,其他完全無問題,懷疑係TFCC,希望唔係有冇人有經驗,已經睇過一排跌打
有屌咩?
你可以search 下pulling tha slack out, 好簡單咁講就係拉之前成個 posterior chain 要keep tension
Google hip hinge 研究下,要自己感受下先知
咁重點係宜家個比賽係要求你做返正常deadlift form嘛,身為教練,識做deadlift係好撚基本要求黎。
S&C唔洗做得標準?
做coaching 3大Form一定要標準係基本 仲要收錢
你話唔收錢大家一齊研究就話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞