(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區91 問嘢前睇1樓Q&A

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
慢上慢落玩離心
想問下唔同牌子護膝其實分別大唔大?
olift 三項都會玩下,諗住買對7mm,但sbd貴teamjoined成3倍,唔知點揀好,有無巴打兩隻牌子都用過可以比下意見?
teamjoined

正正經經買sbd啦

或者買其他ipf認證嘅
SORRY條link好似壞咗上唔到, 想問下ON whey protein邊道買平, HKTV宜家$448買唔買得過, 因為等唔切iherb特價, 我見佢宜家賣$534
448買得過
Iherb有特價都未必咁平
早幾個星期前我去銀城 買429
幾日前買都係,不過tvmall 可以樓下攞咁嘅價都係抵
屌好感動原來自己一直食唔夠蛋白質
依個2星期每日都應該食夠100g 做gym成果比起之前多好多
通常一個program練幾耐先轉
3個月左右
哭𠹌咗

弓起師兄
有咩實質成果 分享下
12-15下果個重量或者輕少少玩tempo
1秒上4秒落 應該做到8-10下
做到12下果時可以做重D
咁ching體重有冇顯著進步,我去gym操咗兩個月,成果多數反映係做得更重。我已經有食多啲肉同飲蛋白粉,但體重keep住係75-76左右,係咪總熱量攝取唔夠
仲係瘦 不過手臂個圍冇pump都目測大左
第一個月重左1kg
盡量自己煮 帶返工食
通常食雞胸 蛋 牛肉 蝦 三文魚 青魚 計到有100g左右

同埋飲2杯whey protein 有400左右kcal同23g左右protein
其實都應該有可能內臟脂肪減左 又多左肌肉
不過等其他師兄答你好啲 我新手
一轉正反手DL就上到140kg了
你地做gym d背心係邊買?有無咩外國網推介
HKTV mall/Aeon d日本蛋又靚又大隻
不過成$2.5隻食到好肉赤
食2排就放棄左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞