(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區91 問嘢前睇1樓Q&A

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
脫脂奶係垃圾嚟
唔飲whole milk不如唔好飲
上網查過有話食肌酸同飲高蛋白會令有脫髮基因既人加速脫髮,師兄們點睇?
因為奶粉開出黎? 飲無調整豆奶其實係咪最好
何出此言
我記得我細個暑假晚晚飲whole milk,放完假重咗4-5kg
該脫的遲早都會脫
唔係
脫脂奶係奶製品嘅副產品
Whole milk入面最營養果啲嘢抽左出嚟 剩返就係脫脂奶
脫脂奶因為接近無哂奶本身帶來風味嘅成份 好多時都會加嘅化學嘢落去令佢變得好飲
所以要飲奶就飲whole milk
唔好飲脫脂
睇681樓
你肥唔係因為你食嘢
肥係因為你食多咗嘢
會脫就會脫
咁飲whole milk唔怕脂肪攝取太多咩?
上半身target肌肥大,下半身想最大肌力勁啲or爆發力勁啲(唔知有冇衝突)
當然健康over everything
KETO: 你肥因為你食左碳水
如果 肌力 爆發力緊加lowbar
lowbar係練到髖發力 髖發力係人體爆發力來源
你手腕痛/驚sin 其實除咗mobility 亦可能喺你擺既位置唔啱
所以我話「好多」
你要搵嘅實搵到嘅
但我嘅建議係不如唔好飲
事實就係脫脂奶係接近無哂牛奶風味營養嘅垃圾廢水
所以咪要計卡路里
下次影過你睇下個form
不過我之前隻手腕玩bench press嗰陣整親,可能要遲啲先再try low bar
我估應該係你個身體已經適應左你嘅訓練強度 唔關事 我自己覺得操果陣有pump 有攰又應的話已經ok
btw 如果瞓唔夠都會影響倒個強度
自己上網Search ‘Body Recomposition’
我知咩黎 條問題唔係我問
已經冇咩痛覺,只有感覺到壓力同小小痺,係手指公指頭甩皮麻煩啲
用豆乳沖whey,次次shake完都變咗一舊舊
係咪唔夠凍呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞