[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
d頭髮天生向上生
有無方法令頭髮軟d
請問頭髮成日塌落黎同風一吹就散有咩改善方法
巴打唔好放棄我
建議最少隔幾耐電髮/染髮/漂頭 先至最唔傷頭髮?
利申:知道唔做以上嘅野就最健康 但係如果真係要整?

呢種(前面個卷陰再長啲 去到左眼角對落)點同髮型師講?
同埋可唔可以淨係留個執陰 每次去淨係剪後面啲髮
直接個長度岩先
thx
巴打係邊頭剪開,近可以幫襯下
有無D乾身又硬既髮泥推介
電髮有冇得控制電幾曲?暑假想電但係見幾個frd電到公仔麵咁

呢種頭應該點講?
頭髮本身好直 次次想GEL起左邊 吹完落完GEL 過左冇耐會自己跌番落黎
想問點GEL先可以KEEP住唔跌番落黎?
面長同尖 人瘦 頭髮幼 咩有陰髮型最適合
我想漂成metallic grey 有無邊間好
我之前係尖沙咀漂過灰紫色 好快甩

呢種(前面個卷陰再長啲 去到左眼角對落)點同髮型師講?
同埋可唔可以淨係留個執陰 每次去淨係剪後面啲髮
直接個長度岩先
thx

類似咁 冇咁亂
包包臉應該剪咩劉海?
點先carry到Top Knot呢種髮型
其實去見工係咪唔應該剪undercut髮型
D頭髮好粗 D青又打橫生 有咩髮型岩

唔記得講d頭髮好多 好厚 我個髮型師成日話好似剪草咁
額高 面長 巴打 有無咩髮型推界

另外前排電曲左頭髮 但keep得唔耐 而家第三個月已經無乜料到咁 有無咩方法可以hold耐d?

唔該巴打
想剪薄去邊剪好
個頭唔係洗唔乾淨 但有頭皮碎 點解決
應該係乾性頭髮
想自己染髮 goldwell 好唔好用?
如果要all back係咪要前陰留到好長先得

另外前陰如果成日一支支點先可以keep好d? 係咪又係要好厚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞