[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
頭髮天生好曲同硬,係未淨係可以電直?好想漂染,但剪開個個話唔好
油頭用咩洗頭水
有無咩髮型介紹
利申方面 "權"骨好突
有無巴打同我一樣本身個頭比較圓
d頭髮又硬又直
可以剪d咩髮型
個頭漂左好多次 越黎越傷 吹頭越黎越難乾 有咩可以改善髮質?仲想繼續漂
覺得頭髮好薄
點先可以令頭髮睇落厚d
例如咩髮型、咩護髮用品、點吹頭等
總之咩方法都可以提議
男仔通常點剪先好睇
有無d髮型短短地都好睇 有執陰成日比人話mk

額高 輪廓淺 整鬼佬頭塊面會顯得好長
之前用完啲泥後一直都洗唔甩 洗整都好似仲似左啲搞到啲頭髮打kick 唔順 可以點算
想問下男仔留長頭髮可以紥起既應該要點留 洗唔洗定期去修一修

利申:依家應該開始要入過渡期好厚 成日比人話好柒去剪頭髮 結果買左頂帽
想問下男仔留長頭髮可以紥起既應該要點留 洗唔洗定期去修一修

利申:依家應該開始要入過渡期好厚 成日比人話好柒去剪頭髮 結果買左頂帽

同問
負離子點先可以keep得耐啲?
出面點分佢啲藥水靚唔靚?
本身齊陰 想剪斜陰 係咪要等到pat陰過眼先去salon剪?
之前個髮型師話我頭髮太直,梳唔到向後,最後佢幫我電髮。
但我本身係短髮,電完效果唔太明顯,仲要1個月就剪一次,好快就無曲髮。
可以點搞?
另外個髮型師話我頭尖,有咩髮型岩?
我本身就產兩邊,留中間,少少向後炒高
我想飄染亞麻啡灰 但天生髮質好幼頭髮又薄唔算多
係咪冇得搞
頭髮硬點gel頭 成日都gel唔到
M字額點剪
有時留長陰 有風吹埋黎額頭露左出黎 成日撥黎撥去好煩
染髮有咩牌子推介
而家啲頭髮長到去腰,但啲髮尾因為成日用直發夾夾到好傷,剪完又夾剪完又夾,但其實想Keep住留長,唔想剪,有咩髮尾油或者護髮產品好推介?
係咪真係染過一次紅就上唔到其他色?同埋我頭髮比較乾 想染亞麻色係咪冇可能
頭髮又乾又硬 有咩解決方法
而家啲頭髮長到去腰,但啲髮尾因為成日用直髮夾夾到好傷,剪完又夾剪完又夾,但其實想Keep住留長,唔想剪,有咩髮尾油或者護髮產品好推介?
髮線高, 額頭唔突出(斜上)
D陰應該點剪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞