[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
D頭髮好粗 D青又打橫生 有咩髮型岩

唔記得講d頭髮好多 好厚 我個髮型師成日話好似剪草咁

巴打我都係咁
個頭好易油,依家用緊海倫,有無邊隻平靚正既洗頭水推介
我想問漂過頭一般幾耐先會變返成個頭變返原本髮質?so far已經三年
女仔包面、扁鼻剪咩髮型好
個頭好易油,仲有好多頭皮依家用緊海倫,有無邊隻平靚正既洗頭水推介
個頭好易油,仲有好多頭皮依家用緊海倫,有無邊隻平靚正既洗頭水推介

做運動減肥
頭髮又厚又粗又有d鬈可以整咩髮型
頭髮厚同偏乾 用咩gel頭最好?
想剪topknot
應該點樣留長頭髮
係咪留到長到下巴就可以剪
有無識髮型師識剪
身高176 少少肌肉線條 適唔適合剪
Thanks
左右兩邊好快長 可唔可以講下點自己剷青
D頭髮好粗 D青又打橫生 有咩髮型岩

唔記得講d頭髮好多 好厚 我個髮型師成日話好似剪草咁

巴打我都係咁

原來有巴打明白我
好想染做碳灰/綠個啲,睇啡睇到悶
但又好驚漂會搞到個頭開哂叉 同埋3月頭先染完啡 唔想整得咁密 通常隔幾耐可以再整?
出邊啲髮型師成日為咗賺錢都同我講隨時得
有咩比較好嘅染髮劑推介?利申:想染頭髮
Pat陰成日一長左就會變曲,s字型咁
變到sssss咁樣 點樣可以keep住pat陰係直
之前電巒嘅時候 有個髮型師幫我check過頭髮粗幼
唔肯定個數字 唔知6定X.6 話我頭髮幼
所以啲朋友叫我唔好漂頭髮 會斷係咪真架?

利申 : 藍絲 頭髮到胸
側分長左點整先好睇
直細軟髮 女 留平蔭 平時前蔭大概咁既款:
||||||||||||

沖完涼吹直左 之後訓醒pat蔭個根部會龔起左 又成日自己分界變左中分 有時又會變孿左 好似咁:
((((()))))

於是出街前再濕水 由髮根吹直番pat蔭 點知出街冇耐又會變番咁 有時仲會唔直唔孿咁亂到九彩:
(((|||||)))

請問樓主有邊啲方法可以解決到呢個問題?謝
有咩方法可以剪齊前面啲蔭
成日話電髮好傷頭髮
其實係點傷法 會容易d 甩頭髮定點?
暑假其間電過兩次係咪死撚緊?
正常應該幾耐電一次? 因為上年8 月電完 而家已經冇晒d 攣
啲頭髮漂過又電過 搞到又乾又"kick"
焗油有冇得救
M字側轉應該點剪會型仔
金正恩頭難唔難剪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞