[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
頭髮好直 直到gel完hold唔到個種 電髮解唔解決到?如果電得密係咪易傷

電解決到 男人老狗其實唔怕傷 因為你個個月都剪髮 好快剪哂架啦
我個頭個鑽係中間 應該剪個髮型 加上我肥仔 帶眼鏡 唔知有咩髮型比較合適

個頂唔好太短就ok
好撚多頭皮 有咩洗頭水有用介紹下

真係有 不過放左工冇相 聽日記得既話影比你
其實 你講你間鋪係邊已經解決到我髮型問題
想有個我長期剪落去嘅髮型師

隨緣啦巴打 我唔想比人話打手又乜又柒呀
我唔小心係個頭中間鏟咗個坑 點補救
唔要鏟光頭
大概好似咁

樓主幫幫忙
有無可能係屋企自己電髮

有可能 我都係屋企幫我老母親電髮既
拉直咗半年呢排剪咗短頭髮 想頭髮向内但偏偏自己向外 有無咩辦法 朝朝夾好麻煩同好傷
頭髮粗硬
想allback 但唔係油頭果種咁gel咁到貼服

應該點同髮型師講

你上網搵張圖 直接比個髮型師睇 咁就搞掂

同求

成日轉髮型師 每次都好似係一個鍛鍊咁

係緣份呀 巴打

同求

講得岩 同求

隨緣啦好嘛?
想剪短頭髮 但係面形長 適唔適合?

可唔可以利申返男定女先
髮線高m字額有咩髮型好
個頭成日好油 有咩方法可以解決?

哩個有可能關你既生理問題 介唔介意話比我知你幾多歲?

青春期 油脂分泌多ja 得閒洗多d頭 過多排會好d架啦
係唔係頭髮較幼 易出油 同少 唔可以漂髮? 之前走過去一間髮型屋想漂 佢話d頭髮唔適合

可以漂 但係你既髮質會比起其他人容易傷 唔襟整
想問吹頭有咩技巧 因為自己吹同髮型師吹出黎 髮質好唔同 個髮型師會吹到我d頭髮好柔順
請問頭髮成日塌落黎同風一吹就散有咩改善方法

試下噴層噴髮膠係頭到啦
兩邊頭髮一長就會飛起,可以點樣令佢貼服D?
前面D陰一長就會曲,有無方法解決

出去剪髮啦 計計埋埋d縮數
絲打,長直黑髮及腰,少肥圓臉,皮膚黃偏黑。咁樣電曲髮襯唔襯?如果染髮(唔想漂),有咩顏色推薦?希望染完顯白/瘦 感謝樓主!
女 及腰長髮 直直地
髮量多 我覺得有啲厚重
健康膚色 有時敏感塊面會紅
想問染咩色頭髮好?

同我三七分界左幾年 條界係頭頂一路向後 想問點搞好
就咁睇見唔到頭皮屑 但一撥頭髮同r頭就有好似有永無止境既頭皮跌落黎 有咩洗頭水推界

另外經常生頭瘡 自己又忍唔住r 用過無患子洗頭水都無乜幫助

想剪呢啲斜斜地既微長瀏海可以點剪?
之前試過幾次自己剪都失敗
出去剪又覺得淨剪瀏海唔抵

出到去剪 髮型師係幫你成個頭執喎 咁都唔抵?
我想漂成metallic grey 有無邊間好
我之前係尖沙咀漂過灰紫色 好快甩

邊到整都唔會襟
天生髮線後,頭髮軟
有咩髮型岩

留厚佢 韓仔頭 / 清爽形短髮 總之唔好露額
髮腳中間有撮特別長
呢類應該多數剷同留唔到長
想知你通常會點處理 想學野
幫我剷平頭裝 收唔收錢

冇諗住做你生意 sorry
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞