[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
額高 面尖 後面頭骨大 應該點剪?
女 短髮到下巴對落少少
頭髮幼+多,好易kiu/亂
又好難吹/夾到直晒
成日都夾到內彎/後面完全直唔到
有冇咩styling既tips

同埋想染
啡啡地Highlight好定有一層layer好
(因為番工唔可以染太誇張)
剪短 同修一修係咪有分別
絲 155高 中等身型 長面型 戴眼鏡 頭髮過膊頭2吋
咩陰啱我 (成日心思思想剪齊陰)??
想慳錢,自己買個剷番屋企自己剷的話,易唔易?會唔會好易出事?
第一次染髮出去染定屋企染好?
天生卷髮,剪唔剪到barber髮型?
有咩推介?
唔該巴打
髮質好鬆散毛躁
前排做左paimore直療
想知有無其他treatment推介係可以令頭髮貼服d 又抵做
之前問過巴西焗油 好似都係800 keep3個月左右
除左負離子 因為好驚d好死直既髮型
本身髮陰係向左邊斜 但一長就有d向右 有冇方法解決
如果話任髮型師剪會唔會出事
每次電曲髮都好快直翻,其實我本身啲頭髮直到好似電左負離子咁,但啲人話我頭髮太硬,其實關唔關事
其實點gel頭,唔係好識,想jel allback頭,但平時都係剪開undercut,可唔可以再gel d頭髮去後面
可唔可幫襯你?
我唔小心係個頭中間鏟咗個坑 點補救
唔要鏟光頭
大概好似咁
唔要鏟光頭
大概好似咁

摩西?
唔要鏟光頭
大概好似咁

摩西?

仲慘過摩西
自己剷青
留頂側面0.8mm咁有無技巧分享下
一個人做唔做到
方面型有咩髮型好?

唔好鏟青 留的水 比例上應該好d
頭髮有幾多種曲髮?想小小架仔個啲但又唔想爆炸頭咁

木村果隻囉
頭髮粗 成日彎 有咩方法令佢睇落直d

負離子囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞