[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
隨便問 有問有答
喺邊頭
陰毛做唔做得髮型
喺邊頭

邊頭唔講啦.. 想幫巴絲解決下髮型問題
陰毛做唔做得髮型

絕對可以 只要係毛髮 不過我諗要DIY 應該冇咩邊間會幫你整
家下留緊長髮
差唔多陳浩南咁
但髮尾成日會有啲卷
唔知有咩洗頭水/油可以令到髮尾自然啲同冇咁巷
唔想拉/燙因為怕太直會好柒
其實有d收成幾百
有d就收100
分別係邊到 如果唔計其他服務
淨係想剪d普通剷兩邊頭
男仔剪髮有咩常用術語?
銀灰髮蠟邊到買得到
家下留緊長髮
差唔多陳浩南咁
但髮尾成日會有啲卷

我諗你可以用D重身小小既洗頭水..
不過老實同你講 洗頭水都係冶標唔冶本
最好既方法係要自己每日都吹下個頭..
電髮係會傷頭髮 但係電左就唔洗搞咁多野
唔電就要日日自己吹OR造型
如果去啲屋邨阿嬸到剪點講undercut (唔show得圖,佢唔識英文)
其實有d收成幾百
有d就收100
分別係邊到 如果唔計其他服務
淨係想剪d普通剷兩邊頭

咁就要睇下你講果D係邊區 唔同既區成本唔同收費都唔同
另外 唔同既資歷 收費都各有不同 不過都係果句 冇最好既髮型師 只有最夾既髮型師 搵到個夾自己既 就最好
個頭成日好油 有咩方法可以解決?
如果去啲屋邨阿嬸到剪點講undercut (唔show得圖,佢唔識英文)

(擒)青
想剪Undercut/All Back
有咩Salon推薦

你邊區?
家下留緊長髮
差唔多陳浩南咁
但髮尾成日會有啲卷

咁其實"亂"係咪正常架?
定係其實係代表營養唔到髮尾或者其他野
但明明未算太長
我諗住留到可以札man bun為止
男仔剪髮有咩常用術語?

7頭 ON9仔 果類
銀灰髮蠟邊到買得到

網上囉最直接方便
家下留緊長髮
差唔多陳浩南咁
但髮尾成日會有啲卷

咁其實"亂"係咪正常架?
定係其實係代表營養唔到髮尾或者其他野
但明明未算太長
我諗住留到可以札man bun為止

直定曲其實係天生既,,
直就唔會亂 曲就亂到傻
天生既野我地冇計 後天可以做既只有電下佢改變下
點樣睇自己面形頭形襯唔襯skinhead?
絲 皮膚黑 帶黃 (又未算好黑)
應該染咩色頭
thanks
個頭成日好油 有咩方法可以解決?

同問
後腦頭骨突可以點剪
點樣睇自己面形頭形襯唔襯skinhead?

我諗要睇下 面型同身型先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞