[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
天生攣毛 髮質又粗又乾
頭頂後少少個位係個"轉" 嗰個area啲頭髮特別攣同粗 個位特別厚左出黎 同陰毛無乜分別
遠睇頭髮上半part係曲 但下面係直
一年前電左負離子 半年前電翻曲
已經keep住去salon做個隻日本b5 treatment
做完個幾日就好啲 但好快回復原狀
係咪無得救

真絲

我同你一樣
頭頂硬係有好多新生出黎既頭髮係攣到好似鳩毛咁
我都係天生攣毛 但未至於攣到鳩毛咁
可以點解決

我係頭頂啲頭髮全部都係咁
要留長頭髮keep住個重量 先無咁蓬鬆 無得剪短
M字額可以剪咩髮型 而又唔7

剪好短既陰. 感覺健康陽光D 好過遮遮掩掩啦 係咪先
家下留緊長髮
差唔多陳浩南咁
但髮尾成日會有啲卷
唔知有咩洗頭水/油可以令到髮尾自然啲同冇咁巷
唔想拉/燙因為怕太直會好柒

我諗你可以用D重身小小既洗頭水..
不過老實同你講 洗頭水都係冶標唔冶本
最好既方法係要自己每日都吹下個頭..
電髮係會傷頭髮 但係電左就唔洗搞咁多野
唔電就要日日自己吹OR造型

咁其實"亂"係咪正常架?
定係其實係代表營養唔到髮尾或者其他野
但明明未算太長
我諗住留到可以札man bun為止

直定曲其實係天生既,,
直就唔會亂 曲就亂到傻
天生既野我地冇計 後天可以做既只有電下佢改變下

唔該
btw我頭髮有啲厚
其實你覺得男留長髮應該要厚
定其實要剪薄啲
因為我都留左差唔多9個月
肥面偏方型
想剪個型啲既頭返學
可以點剪?
個頭前面d頭髮好鬈..側面果d會生到叉出黎...點搞好?

唸緊負唔負離子好
剪完個頭好柒,有乜咩補救方法
點可以剪多d頭髮
頭髮好少
側邊啲頭髮洗完頭都會飛起 日日都要gel頭 剷完先會好啲但係剷太青又好核突 同埋側邊啲頭髮剷完之後一生長番就生到成個鮑魚刷咁 可以點
邊到買pomade平?
頭髮軟可以點樣gel起佢 加 定型
成日自己跌落黎
頭髮唔識長⋯乜洗頭水都試過
食好多黑芝麻,菜,肉 都長得好慢
點算
多唔多客比tips 髮型師/洗頭仔?
點解shiseido 同啲cheap染髮劑分別咁大
Shiseido 染完唔洗用護髮素都好柔順,用雜牌啲頭髮就會乾到仆街
之前從未染過髮,而家係全黑
想染深紅係咪要岀街比人搞定自己去買寧買野整都得
點樣睇自己面形頭形襯唔襯skinhead?

我諗要睇下 面型同身型先

自己點睇 想剪但唔敢

有返咁上下身型..小小大隻..走肥就最好
想問風筒好同差係咪會影響髮質?
因為一吹完頭就睇落好乾,但隔一陣/訓醒又唔同咗
之前從未染過髮,而家係全黑
想染深紅係咪要岀街比人搞定自己去買寧買野整都得

萬寧
model's night 係味一定唔可以剪啲普通既髮型?
元朗區有邊間剪得好

可唔可以唔好成日要我
開名呀...
有冇聯絡方法
其實點計佣
有個頭我見有啲髮型屋滗剪吹收88

計% 多數
公司員工 20/80 30/70 40/60
都係咁上下
頭髮天生好曲同硬,係未淨係可以電直?好想漂染,但剪開個個話唔好

你男定女長定短?
油頭用咩洗頭水

去油..其實你係咪玩緊我.....
有無咩髮型介紹
利申方面 "權"骨好突

男定女? 長定短?
唔同人唔同方式架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞