[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
你地班人係咪唔洗訓

點聯絡你
留名樓主剪到停唔到手
你地班人係咪唔洗訓

點聯絡你

你睇真d上邊
如果俾髮型師剪碎左個頭 有咩方法可以解救到?
因為呢件事已經傷心左5個月
長得好慢
有咩方法可以長快啲
你地班人係咪唔洗訓

點聯絡你

你睇真d上邊

入左啦,不過講唔到野既?
你地班人係咪唔洗訓

點聯絡你

你睇真d上邊

入左啦,不過講唔到野既?

係 睇到個有咩問講低 結果講唔到野
有冇邊間整負離子可以直得自然冇咁死直
想個種直得黎可以少少彎
曲髮點打理
女仔髮質點樣改善 漂完頭髮係咁斷頭髮 吹頭又甩一堆

你個名
會唔會你漂太勁呀?

之前染藍色漂咗全頭 好後悔
我已經剪短咗一次啦 但新生嗰啲都係好易打kick
邊區 得閒搵你剪
未搵到一個岩既髮型師
點解有啲頭髮會生生下好曲 好似鳩毛咁
點解有啲頭髮會生生下好曲 好似鳩毛咁

以前啲頭髮又幼又軟
新生既又粗又曲
有咩方法可以救?
我唔想比咁多人睇樣
私下tg ok?
髮線高 但係頭髮又唔密(天生前疏後密)
剪咩髮型好?
可唔可以幫我剪真島個頭?(人中嗰個)
頭髮毛躁要點搞
個蔭可唔可以駁髮
唔想慢慢留但想一野變長可以sip係耳仔後面
如果剪完唔滿意其實可唔可以叫第二個師傅幫手修一修
去開嗰間不嬲唔指定髮型師,但次次都剪得幾好
今次嗰個似新嚟
剪到我成個三角飯糰咁
又唔幫我修pat陰 叫佢幫我修一修 修完都冇分別咁
巴打有冇邊隻牌子嘅gel 好介紹
用黎gel攣頭髮
自己gel完之後再用捲髮棒夾勁快直返
好耐之前去髮型屋搵師傅夾 佢都係好似我咁樣夾
但係佢整完個頭係hold到勁耐
第日瞓醒都仲好靚
啲頭髮有彈性又有光澤仲要唔笠
我自己夾係勁悍(可能我噴左spray 所以啲頭髮望落都冇乜彈性)
究竟用乜嘢gel 是最好的
定係其實用 mousse 會好d?
兩邊頭髮向外生,唔服,成日鋼起,加上只前陰頭髮係曲,成日要用前髮夾,好傷頭髮。有咩方法可以解決依個問題
想問下風筒黎講有無推薦
想要比較快手就可以吹乾 吹完唔會咁毛躁
同埋可以方便做比較自然既內彎造型
唔該晒
兩邊頭髮向外生,唔服,成日鋼起,加上只前陰頭髮係曲,成日要用前髮夾,好傷頭髮。有咩方法可以解決依個問題

一樣 pat 陰仲要冇定向咁曲,好柒
方面嘅臉型剪咩頭髮好? 另外我頭髮又直又軟 睇落好扁
搵唔到夾嘅髮型師想自己剪,有冇咩技巧,特別係後面睇唔到嘅位
同埋啲較剪邊度買好啲
唔該巴打
成日話電髮好傷頭髮
其實係點傷法 會容易d 甩頭髮定點?
暑假其間電過兩次係咪死撚緊?
正常應該幾耐電一次? 因為上年8 月電完 而家已經冇晒d 攣

求覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞