[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
天生髮線後,頭髮軟
有咩髮型岩

留厚佢 韓仔頭 / 清爽形短髮 總之唔好露額

呢個想知多啲
何謂清爽型短髮? 會唔會有圖示吓
唔該晒巴打
天生髮線後,頭髮軟
有咩髮型岩

留厚佢 韓仔頭 / 清爽形短髮 總之唔好露額

呢個想知多啲
何謂清爽型短髮? 會唔會有圖示吓
唔該晒巴打

同埋髮線後係咪注定唔可以all back?

想剪呢啲斜斜地既微長瀏海可以點剪?
之前試過幾次自己剪都失敗
出去剪又覺得淨剪瀏海唔抵

出到去剪 髮型師係幫你成個頭執喎 咁都唔抵?

我就係唔想剪髮尾 因為電咗半年到 未想剪住
自然攣係咪電完都好快攣返?
有咩頭岩
想留steven yuen嗰種頭

佢既頭要點樣gel同用咩種類既product?
我頭髮偏幼同軟, 而家用緊American crew foaming cream mix埋 label m matt paste,但係成日gel到好怪好唔自然咁,尤其係左邊
同埋髮旋附近唔識搞,成日豎起,係咪唔夠長
女仔,腮骨大
應該點剪好?
巴打漏左我
GD 大腸 嗰啲好似濕左嘅頭 係可以整 定真係keep住濕水
問多次
以前拉過
宜家新生出黎有啲曲 好毛燥 但髮尾好直
但又唔想再拉 有冇方法解決
塊面有少少方方地,短髮嘅話咩髮型最可以遮面型?定係留長髮好啲?
兩個鑽加少少攣毛 適合剪咩髮型
請問頭髮成日塌落黎同風一吹就散有咩改善方法
巴打唔好放棄我

覆咗四次 樓主都無應我

隱形人
d人pat陰睇落好有層次係咪一定gel/摷出黎?
我個頭頂同d頭髮係好smooth嘅curve
頭髮厚 點整先薄
我係絲
邊到洗頭舒適 剪頭唔柒
點解明星好多髮型都又厚又濃
好似帶假髮咁
係咪有特別護理
佢地仲要漂染多過普通人
幫朋友問(絲)
佢塊面包應該剪咩髮型?齊蔭定側蔭?
同埋佢啲頭髮好似有毛燥應該做啲咩?

一定要修面形 唔可以太短 個分界又好齊陰又好 都要係左右留兩側頭髮 遮遮佢
唔該曬巴打
女仔長頭髮成日剪完後 臨尾髮型師都會吱小小野上手
然後查落個頭到 請問到底支野係咩黎?
成日聞見都好香 好想知咩黎
D頭髮天生好曲 係咪除咗電髮冇其他辦法?

每日吹
係未行規唔比食自己d客

其實唔係 都有唔少人係咁
我成日染頭髮 移家傷晒 有咩野可以補救

剪 焗油
天生攣毛 髮質又粗又乾
頭頂後少少個位係個"轉" 嗰個area啲頭髮特別攣同粗 個位特別厚左出黎 同陰毛無乜分別
遠睇頭髮上半part係曲 但下面係直
一年前電左負離子 半年前電翻曲
已經keep住去salon做個隻日本b5 treatment
做完個幾日就好啲 但好快回復原狀
係咪無得救

真絲

不如試下而家有隻野叫直療 拉直低傷既 所以你可以試下 總之唔好電曲啦
之前剪短咗啲頭髮同埋漂過
宜家啲頭髮一直唔識長

其實唔會 你唔發覺姐
塊面瘦同長可以剪d咩鬆型好睇?
剷兩邊好似仲顯得仲瘦

層次啦 仲洗諗
剪buzzcut邊度剪好?
有冇得電直個頭 但又唔會成把間尺咁直

拉直唔拉到死直 基本啦下話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞