[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
成日話電髮好傷頭髮
其實係點傷法 會容易d 甩頭髮定點?
暑假其間電過兩次係咪死撚緊?
正常應該幾耐電一次? 因為上年8 月電完 而家已經冇晒d 攣

求覆

原來覆左, TY
點樣先可以頭髮唔好生得太厚 成日明明長度滿意但太厚變相一定要剪覺得好浪費錢

同埋如果漂過頭髮,之後再上過其他色,依家係偏綠既淺啡,染黑其實last到幾耐

謝樓主
面有小小肥 剪冬菇頭好唔好
啲頭髮好塌好塌
可以點改善
天生髮線高,頭髮幼。頭大面圓,唔係肥仔,中等身材
所以髮型來來去去都係剷兩邊,留中間,跟住前面留陰。
最近試過電,但係都係黎唔開汁陰。
其實我呢個頭仲有冇其他剪法,想試all back , 但係髮線高同面大, all back 會好奇怪
求指導
想整braids要留到幾長?
巴打我係行幾步都借出曬汗同埋頭髮會濕曬。
有無咩髮型係易打理又短既可以介紹下
頭髮太硬係咪all back唔到?
利申 髮型師剪我個頭好容易剪唔斷卡住咗
髮線後移點解救
咩髮型好
有無咩髮泥推介
頭髮好硬 又乾
左右兩邊一長就飛起
如果電攣髮得唔得
髮線高可以點搞,出黎番工又要露額
我絲 個頭天生卷毛 睇落頭大髮量厚
個頭漂左三次 電唔到負離子
可以點算好
頭髮好粗好硬,側面太短會彈起,兩面打撗生,起碼要長到耳先唔會彈起,除左比較長既髮型,仲有咩選擇
Undercut其實係咩意思?
剪碎同剪鬆有咩分別?
剷青同推高有咩分別?
洗頭水點選擇?超市買到果啲係咪唔好用?
如果俾髮型師剪碎左個頭 有咩方法可以解救到?
因為呢件事已經傷心左5個月
長得好慢
有咩方法可以長快啲

試下買隻頭髮急急長啦 d人話幾好
想問如果軟身直髮 個頭容易出油嘅話應該要點剪??
邊隻spray好hold
電生曲髮 整直左陰同兩邊
剪undercut 既 髮幼
出街會拉直成個頭先
平時用鹽粉再紅ice
但大汗都係煩 咁就買左黑人頭隻asis+3
就咁紅ice加spray 點知重衰

點衰法呀而家?

臨晒完全hold唔到 係我唔識噴定隻spray唔掂
兩邊額角啲頭髮一邊向前生另一邊打橫生要點樣剪好
面型扁又有啲鞋抽面兩個角又有少少禿高瘦身型五官還好啦 點搞 永遠都係得前面好睇 想死

miss左
個頭前面d頭髮好鬈..側面果d會生到叉出黎...點搞好?

唸緊負唔負離子好

試下直療啦 唔傷既整直 但係價錢會比較貴

巴打有邊度既直療可以推介下....真係未聽過
喺邊頭
粗體
巴打想問下個頭想自己染銀白色要點搞 漂左幾次 有d位金 有d位白金
我個頭好撚'塔'同好撚油
請問用咩洗頭水好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞