[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
我想漂成metallic grey 有無邊間好
我之前係尖沙咀漂過灰紫色 好快甩
你地髮型師點睇D靜係搵你剪頭髮但係唔會電染既人?

打個比喻 單剪=白飯 電染= 主菜
有主菜當然最好..但係就算得白飯都唔會餓親
係唔係頭髮較幼 易出油 同少 唔可以漂髮? 之前走過去一間髮型屋想漂 佢話d頭髮唔適合

淨係幼同少都已經唔適合
側面兩邊頭駛唔知點解變左孿 剷青完生出黎都係咁 但頭髮其他位係直既 點解會咁
明明幾年前一直都係直生

人大大下會有機會令到頭髮生長既方識唔同以前,正常架
天生髮線後,頭髮軟
有咩髮型岩
幫我剷平頭裝 收唔收錢
頭側面啲頭髮一長就向上樹起咁生 如何解決

係時候要去剪啦 巴打
本來留左中分兩年,哩排剪左轉返平陰
中間總係有d偏中分 點搞?
(姐係中間會叉開左兩邊/中間有空隙)

同埋果時個髮型師幫我剪左d乜撚野空氣瀏海
個陰而加好薄,點留返厚?
頭髮好旱可以點算?

做焗油真係幫到你
點睇十分鐘剪髮 係咪一樣有料到
頭髮好幼 髮質弱 梳一梳就斷 同埋成日甩頭髮
如果漂頭 會唔會變光頭?
頭側面啲頭髮一長就向上樹起咁生 如何解決

係時候要去剪啦 巴打

聽講同佢講淨係叫軟化果part有用
頭髮好粗同硬,有咩髮型啱
次次剪完頭髮 d 頭髮都彈起晒 好煩

哩個問題我相信係所有粗硬頭髮既人都遇到..
我諗一係剪好短 一係就留長D..
你收幾錢 搵緊新髮型師
個頭成日漲起咗,有咩方法可以令佢落嚟,同埋肥仔應該剪咩頭

唔明白咩係漲起左?厚?彈起?
頭髮乾撚到on99
用咩洗頭水好?
髮尾漂電到傷哂有冇辦法補救

有幾多係傷左? 同埋黎緊諗住個頭會點發現先? 一路KEEP長?定可以剪短?
咩叫齊斜?
b5係咪真係有用
幫朋友問(絲)
佢塊面包應該剪咩髮型?齊蔭定側蔭?
同埋佢啲頭髮好似有毛燥應該做啲咩?
頭髮天生好幼好薄,用緊有隻馬個款洗頭水,有無其他方法養返粗d厚d頭髮呢?
唔該巴打

要變粗其實冇可能..不過可以試下去電曲個髮根令佢變得睇落厚厚地
頭髮又直又軟 點gel都好快變回原形 可以點算
前陰有d禿應該齊陰好定斜陰
No

㩒錯自膠
想問下如果想染淺色啲既色(唔係啡個啲)係咪一定要漂先做到?
D頭髮天生好曲 係咪除咗電髮冇其他辦法?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞