[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
剪髮點先為之剪得好同差
去個fd到染髮佢叫我唔好再去對上個間剪
但又無話我知有咩問題
利申:絲,對髮型無乜要求所以其實唔係好識分…

通常都係睇下適唔適合你面型
另外睇下會唔會剪到左右唔對稱
樓主有無d唔洗all back又露到額頭既男士髮型推介

有好多架喎 ..可以試吓gel晒上去
點樣剪漸變頭?

染下話
巴打 我額高 圓臉 依家菇頭如果想轉髮型 有咩建議?

巴定絲?
染髮+電髮 應該做邊樣先 隔幾耐先再做第2樣

通常正確做法 係先做電髮之後染 因為如果你染左髮先 在電髮嘅話 個染髮會甩色
頭髮好硬應該留邊種髮型?

一係去好短 一係好長
生得好樣衰
可以點剪
而家樓下35剷光又一日

咁你都認命其實幫唔到你
想電梨花頭 依加日日自己夾 有時天氣唔好彎唔到好煩 太趕時間又夾唔好
如果出去電 係咪至少keep到3-4個月 係真係好彎?!

要睇手勢啦 但係我平時最都keep到四個月到架
想電梨花頭 依加日日自己夾 有時天氣唔好彎唔到好煩 太趕時間又夾唔好
如果出去電 係咪至少keep到3-4個月 係真係好彎?!

我開左個tg成班巴絲一齊討論 睇下有冇興趣join埋啦
https://t.me/joinchat/AAAAAArgV_3h9gRFvEskCg
個陰留盡都唔識長 係咪脫髮前徵

脫髮嘅前徵係頭髮開始變幼 開始無力
栗子頭,兩邊成日飛出嚟,有冇啲咩唔洗點gel,易打理既髮型?
係咪電咗髮就唔gel都得?

電咗都gel得
1,見到你話直療for 乾旱髮質有用 請問大概幾錢?
2,同埋出面焗油用邊隻牌子同幾錢到先有用?
3,通常幾耐焗一次會keep到靚頭髮?
有次去銅鑼灣某salon 做焗油覺得俾人呃
我做六百幾蚊焗油,佢用左隻粉紅色焗油(藍色for 曲髮的)唔記得叫乜名
之後有次去買開頭髮用品既舖頭見到140支個老闆仲話可以唔洗用steam都得。。
想問下焗油食水係咪好深,有冇邊隻牌子好等我唔洗捱咁貴?

做呢行見到你呢啲人就燥底,六百幾做個3.1都話人食水深,人地唔洗交租唔洗出糧?你做完個師傅得百幾蚊袋(師傅係冇老底),幫你做果個助理得幾十蚊,個老闆扣扣埋埋袋你一半都冇仲要交租果啲呢。我地呢行係賣技術架,唔係賣產品。
啲發現商起樓啲地買返黎都好平!

睇黎巴打都係同行
好想剪家下套劇鐵仁果個頭,果種叫咩名?

不如你試吓上網搵相直接比個師傅睇
可唔可以介紹一間電髮電得好又平既salon俾我?(電男仔頭)而家電緊果個成$800覺得好貴所以想轉 thanks

利申:剪開沙田住將軍澳

哩d價錢其實正常 又想平又想好 其實冇咩可能
你好, 請問有冇D千四至千五w到嘅風筒介紹, budget $300-450到

我用緊dyson wo
住觀塘過黎搵你剪會唔會太誇張
你好, 請問有冇D千四至千五w到嘅風筒介紹, budget $300-450到

我用緊dyson wo

住觀塘過黎搵你剪會唔會太誇張

冇問題啦我夠住深水埗跟住入元朗剪啦
留緊長pat齊陰
但唔知點解點都分唔到界
點梳都好
最後都係向前傾
有冇方法可以係唔用髮夾情況下分到界
髮質又硬又粗又厚,電曲去會唔會好核突
Undercut 同2 block有咩分別?
留緊長pat齊陰
但唔知點解點都分唔到界
點梳都好
最後都係向前傾
有冇方法可以係唔用髮夾情況下分到界

要KEEP住日日吹.
面大額高all back係咪一定唔好睇?

未必架..但都要睇情況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞